Önce öğretmen, sonra öğrenci vurdu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Mart 2007 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRABZON'un Pelitli Beldesi'nde bulunan Ahmet Can Bali Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Ali Kemal Aydın, öğretmeni Veysel Mercan tarafından sınıfta yumruklandığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Öğrenci Ali Kemal Aydın'ın, gazetecilerle konuşurken, ?Daha sonra ben de ona iki yumruk attım'' diye açıklama yapması dikkat çekti. Öğrenci ve öğretmen hastaneden iş göremez raporu alarak karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi oldu.

Trabzon'un Pelitli Beldesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Ahmet Can Bali Lisesi'nde dün meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti: Öğretmen 34 yaşındaki Veysel Mercan derse geç kalan öğrencisi 15 yaşındaki Ali Kemal Aydın ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine öğretmen Mercan, öğrencisine yumruk attı ve sınıftan çıkardı. Daha sonra öğrencisini konuşmak için öğretmenler odasına çağıran Veysel Mercan'ın, burada Ali Kemal Aydın'ı öğretmen arkadaşları Yılmaz Sivaz ve Ahmet Akıncı ile tekrar dövdüğü iddia edildi.

Öğretmeninden dayak yediği iddia edilen 9 - F sınıfı öğrencisi Ali Kemal Aydın, olayın çöp dökme meselesinden başladığını ifade ederek, ?Ben sınıfın çöp tenekesini boşaltmaya gittim. Sınıfa döndüğümde, tahtada ?yok' yazıldığımı öğrendim. Öğretmene neden yok yazıldığımı sordum. Sınıf başkanının yazdığını söyledi. Sınıf başkanına sorarken de bana, ?sesini yükseltme' dedi. Ben neden yok yazıldığım sorusunu tekrarlayınca da, beni boğazımdan tutarak iki yumruk vurdu. Daha sonra ?çık dışarı' dedi'' diye konuştu.

Ders zilinin çalması ile birlikte tekrar sınıfa gittiğini ifade eden Aydın, ?Zil çaldığında sınıfa dönüyordum. Karşıma gelerek, ?Oğlum gel seninle birşey konuşacağım' dedi. Kabul etmedim. Sonra elini kaldırdı. Yumruk atacağı sırada ben de kendimi korumak amacıyla iki tane yumruk attım'' dedi.

Olayı anlatmak için okul müdürünün yanına gittiği sırada Veysel Mercan'ın bir öğrenci aracılığıyla kendisini öğretmenler odasına çağırdığını ifade eden Aydın, ?Olayın yatışması ve özür dilemek için yanına gittim. Öğretmenlerin sigara içme odasına girdiğimde bana, ?öğretmenine nasıl el kaldırırsın' dediler ve vurmaya başladılar. Kaçmak için kapıyı açtım ama beni tekrar içeri çektiler. O sırada yere düştüm ve ağzıma tekme attılar. Orada yedi sekiz kişi vardı. Ancak ben 3 - 4 tanesinin ismini hatırlıyorum. Ondan sonra olayı yatıştırmaya çalıştılar. Tekrar müdürün yanına çıktık. Ardından DYP İl Başkan Yardımcısı ağabeyim Alattin Aydın geldi. Beni karakola ve hastaneye götürdüler ve rapor aldılar'' diye konuştu.

En büyük korkusunun okuldan atılmak olduğunu ifade eden Aydın, okulun tiyatro grubunda yer aldığını ancak olayın ardından tiyatrodan grbundan da çıkarıldığını söyledi. Aydın, ?Sanatı seviyordum. Az önce ordaydım, hocam da böyle bir şeyin olmasını istemediğini söyledi. ?Töre' adlı oyunu oynuyorduk. Oyunda 3 kişi başrol oynuyordu. Ben de bunlardan biriydim. Şimdi daha oynayamıyorum, arkadaşlarım, ?Bizi desteklemeye gelirsin' diyorlar'' dedi.

Aydın'ın ağabeyi DYP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Alaattin Aydın ise, olayın yargıya intikal ettiğini ifade ederek bir açıklama yapmak istemedi. Öğrencisini dövdüğü iddia edilen ve sorulara yanıt vermekten kaçınan Veysel Mercan'ın ise, hastaneden 4 gün iş göremez raporu aldığı ve öğrencisinden şikayetçi olduğu belirtildi. Olayın okul tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir rapor halinde sunulacağı ve soruşturma başlatılacağı kaydedildi. Jandarmada ifadeleri alınan öğretmenler Veysel Mercan, Yılmaz Sivaz ve Ahmet Akıncı serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber