Güvenlikçi kendi çalıştığı bankayı soymuş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Mart 2007 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Kızılay'da önceki gün bir bankanın para nakil aracının soyulması olayını aydınlatan polis, bankanın özel güvenlikçisi Serdar S. ile kuzeni Ahmet S.'yi gözaltına aldı. Soygunu, 60 bin YTL'ye yakın kredi borcu olan Serdar S.'nin planlayıp organize ettiği ortaya çıktı.

İfadesinde soygunu amcasının oğlu Ahmet S. ile yaptığını anlatan Serdar S., kendisini iple bağlattığını ve başına çuval geçirterek aracın bankaya 1 kilometre uzaklıktaki sokak içine terk edilmesini planladığını söyledi. Soygunun gerçek sanılması için kendisinin etkisiz hale getirilmesini planladığını anlatan Serdar S., paranın Ahmet S. tarafından Mamak'taki evine götürüldüğünü söyledi. Bu bilgiler üzerine Serdar S.'nin Mamak'taki evinde arama yapan polis, çalındığı belirtilen 210 bin YTL'nin 180 bin YTL'sini buldu.

Serdar S.'nin adını verdiği Ahmet S.'yi de gözaltına alan polis, paranın kalan bölümünün zanlılarca hemen bankaya borç kapattırmak amacıyla yatırıldığını belirledi. Polis, paraya el konulması için bankaya yazı gönderdi. Evli ve 2 çocuklu olan Serdar S. olayı ayrıntılarıyla anlatırken, Ahmet S. olayı kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber