KOM FETÖ'cünün yazdığı 'akrostişli şiiri' inceliyor

Gaziantep'te 'FETÖ üyeliği' suçundan tutuklu kadına eşi tarafından gönderilen akrostişli şiiri veren avukat Önder Alkurt hakkında soruşturma açıldı. Şiirin yazılı olduğu not kağıdı 'şifre içerip içermediği hususunun tespiti' için inceleniyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ağustos 2017 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
KOM FETÖ'cünün yazdığı 'akrostişli şiiri' inceliyor

İSMAİL SAYMAZ

Avukat Alkurt, FETÖ üyeliği suçundan tutuklu yargılanan müvekkili Gamze B. ile görüşmek için 8 Mayıs'ta Gaziantep E Tipi Cezaevi'ne gitti. Alkurt, görüşme sırasında, Gamze B.'ye eşi Latif B.'nin yazdığı akrostişli şiiri verdi. Şiirde şöyle yazıyordu:

"GÖNLÜMÜ / ALMAKSA / MURADIN / ZATEN / ELLERİNDE"

Görüşmeye nezaret eden gardiyanlar not kağıdına el koydu ve tutanak hazırladı. Tutanakta "Not kağıdında yazılı kelimelerin baş harflerine bakıldığında bayan tutuklunun adının çıktığı görülmüştür. Kağıdın tutuklunun eşi tarafından gönderilmiş olabileceği ihtimali göz önüne alınarak, bir şifreleme yöntemi olabileceği düşünülmüştür. Adı geçen avukatın hukuki olarak değil de haber götürüp getirme amaçlı görüşmeye geldiği ihtimali üzerine not kağıdı muhafaza altına alınmıştır" denildi. Gaziantep Başsavcılığı avukat Alkurt hakkında soruşturma başlattı. Ardından not kağıdı, 'herhangi bir şifre içerip içermediği hususunun tespiti' için Organize Suçlar Soruşturma Bürosu'na gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber