Emekli polise cinayetten 22 yıl hapis

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Mart 2007 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADAPAZARI'nda emekli polis 56 yaşındaki Zafer Gececi, eşi 47 yaşındaki Sevim Gececi'yi evdeki prezervatiflerin eksilmesi yüzünden çıkan tartışmada tabancayla öldürmekten önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Suçun ağır tahrik altında işlenmesi ve sanığın, indirim gerektirecek davranışları gözönünde bulundurularak cezası 22 yıl hapise çevrildi.

Mahkeme ölen Sevim Gececi'nin ?Ohh ettim, seni boynuzladım' sözlerini onur kırıcı bularak ağır tahrik saydı. Sanığın eşini vurduktan hemen sonra ambulans çağırması ve yaptığından pişman olarak intihara kalkışmasını da indirim sebebi olarak kabul etti.

İki çocuk babası Zafer Gececi, 19 Ağustos 2005'te evde tartıştığı eşi Sevim Gececi'ye kurşun yağdırdı.

Ağır yaralanan Gececi hastaneye kaldırılmak istenirken yaşamını yitirirken, polise teslim olan emekli polis Gececi tutuklanarak cezaevine kondu. Hakkında kasten resmi nikahlı karısını öldürmekten dava açılan Zafer Gececi Sakarya 1'inci Ağır Caza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı.

?DUDAKLARINI YALAYIP BENİMLE ALAY EDİYORDU'

Kendini savunan Gececi, eşiyle 1978 yılında evlendiklerini belirterek başladığı konuşmasında olayın gelişimini şöyle anlattı:

?Eşim benden 9 yaş küçük. İki çocuğumuz var. Çocuklarımız olduktan sonra eşimle maddi anlaşmazlıklar oldu. Ben her evde olur diye önemsemedim. Ancak eşim bu sorunları büyüttü. Her defasında beni aldattığını ima ediyordu. Mesala olaydan 10 gün önce ayağındaki morluğu göstererek benimle alay etti. Evde bulunan prezervatif kutusunu kontrol ettiğimde içlerinde bir hayli eksik olduğunu gördüm. Sorunca bana gülerek cevap verdi. Karşıma geçip alaylı şekilde dudaklarını yalardı. Beni kıskandırmaya çalıştığını düşünerek önemsemezdim.?

Olay gecesi damadının evlerine geldiğini söyleyen Gececi sözlerini şöyle sürdürdü:

?Anladılar. Bana ?Bir şeymi oldu' diye sordu. Ben ?yok' dedim. Gittiler. Biz de kavgaya devam etmeye başladık. Beni kıskandırmaya çalışıyordu. Ancak dozunu daha fazla artırdı. Kendisine sorduğumda düzgün cevap vermiyordu. En sonunda elindeki kızgın ütü ile üzerime yürüyerek ?Ohh ettim p........ Seni boynuzladım' diye bağırınca çileden çıktım. Kanepinin üzerinde bulunan tabancamı çektiğimi hatırlıyorum. Kaç el ates ettiğimi bilmiyorum. Sonra vurulduğunu anlayınca üzerine kapandım. Kendimi vuracaktım. İstanbul'daki kardeşlerimi helalleşmek için aradığımda onlar beni caydırdı. Sanırım ilk vurulduğunda yaşıyordu. Hemen ambulans getirmeleri için polise haber verdim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber