Anayasa Mahkemesi Başkanı: "Keşke yargı mensuplarına zam yapılmasaydı"

Haber Giriş : 27 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, yargı mensuplarına yapılan zamla ilgili olarak, "Keşke hiç artmasaydı" dedi. Bumin şöyle konuştu: "Bu zammı idari görevde çalışan memurlara verselerdi de biz kalsaydık. Çünkü o kadar sembolik bir ücret ki bu buna arttı dememek lazım. Ben üzülüyorum. Yüksek mahkeme başkanlarına 172 milyon, bu iyileştirme değil. Bunu almasak da geçimimizi sağlayabiliriz. Dünyanın başka ülkelerinde böyle değil. Üç güç var. Bu üç gücün ikisi tamam ama birtanesinin ayağı topallıyor, sakat."

Bumin, Cumhurbaşkanı Sezer'de bekleyen "YÖK Yasa Tasarısı"yla ilgili de şöyle konuştu: "Bu konuyla ilgili olarak konunun Anayasa Mahkemesi'ne gelmesi halinde mahkemenin vereceği kararla ilgili yapılan tahminlere itibar etmemek gerekiyor. Ben kendi oyum için bile şimdi bir şey söyleyemiyorum. Şayet bize gelirse konuyu inceledikten sonra karar veririz."

İmam hatipler konusunda endişeye mahal olmaması gerektiğini söyleyen Bumin, "Bize gelince diyeceğimizi o zaman söyleyeceğiz. Şimdi top Cumhurbaşkanı'nda. Cumhurbaşkanı Anayasa hukukunu bilir. Önce ona güvenmek lazım."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber