AKP'li Belediye Başkanına ihraç istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2007 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkında ?zimmet, görevi kötüye kullanmak' suçlarından dava açılan, 2004 yerel seçimlerinde seçmenlerin isimlerini seçim kütüklerinden sildirdiği iddia edilen ve son olarak da çiftliğinden açılan ateş sonucu bir çocuğun öldürüldüğü Adana'nın AKP'li Havutlu Belde Belediye Başkanı Mesut Ekici, partisinden ihraç edilmek üzere disiplin kuruluna verildi.

İddialara göre, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yardım amacıyla geçen yıl Havutlu Belediyesi'ne verilen 30 bin YTL'yi Başkan Ekici, zimmetine geçirdi. 14 gün kullandıktan sonra bu parayı bankaya yatırdı. Belediyeye ait araçları beldede oturan Şükrü Boğa'nın tarlasında bedelsiz çalıştırdı. Bütçe emanet hesabında kayıtlı 2 bin 500 YTL'yi kendi hesabında tutan Başkan Ekici, ihalesi yapılmayan işlerin ihalesini yapılmış gibi göstererek belediye bütçesinden ödeme yaptırdı.

Bu suçlamalar üzerine Ekici hakkında 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Başkan Ekici, hakkında dava açılmasına neden olduğunu öne sürdüğü 2'si kadın 3 memuru, mezarlık, itfaiye, futbol sahasına sürgüne gönderdi. Tutuksuz yargılanırken, kadastro yoluna belediye araçlarını kullanarak kardeşi Mehmet Can Ekici'ye park yeri ve dinlenme tesisi yaptırdığı iddiasıyla da geçen yıl Adana 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde ?Görevini kötüye kullanmak' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında açılan başka bir davayla dikkatleri üzerine topladı. Bu arada, 2004 yerel seçimlerinde 487 seçmenin isimlerini sahte belgelerle seçim kütüklerinden sildirdiği iddiasıyla Adana 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Ekici, geçen yıl 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına mahkum edildi. Başkan Ekici'nin bu cezası belediye başkanı olması nedeniyle ertelendi. Son olarak Havutlu Beldesi'ndeki çiftliğinden 7 Şubat'ta henüz kim tarafından atıldığı belli olmayan kurşunla 10 yaşındaki Rıdvan Kopal hayatını kaybetti. Kopal'ın annesi 40 yaşındaki Songül ve 45 yaşındaki babası Fedai Kopal, Başkan Ekici'yi sorumlu tutarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

AKP il ve Yüreğir ilçe yönetimleri, Ekici hakkında açılan bu davalar ve iddialar üzerine huzursuz oldu. İl yönetimi, Mesut Ekici'yi parti ilkelerine aykırı davranmak ve etik olmayan davranışlarda bulunmak suçlarından disiplin kuruluna sevkederek savunmasını istedi.

AKP İl Başkanı Mustafa Attaroğlu, ?Savunmasını vermesi için kararı Ekici'nin ikametgah adresi olarak bildirdiği belediyeye tebliğ ettik. Prosedörün tamamlanmasını bekliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber