İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sözleşmeli öğretmenlere güvenlik soruşturması engeli

Sözleşmeli öğretmenlere güvenlik soruşturması engeli

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Ağustos 2017 15:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Sözleşmeli öğretmenlere güvenlik soruşturması engeli

MEB tarafından 19.07.2017 tarihine yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmenle ilgili olarak 24 Temmuz 2017 de açıklama yayımlamış ve öğretmenlerin bir an önce belgelerini teslim etmeleri istenmişti.

Aynı yazıda öğretmenlerin Güvenlik Soruşturması veya Arşiv araştırmasının da 11 Ağustos 2017 tarihine kadar tamamlanması belirtilmişti.

Öğretmenlerin Güvenlik Soruşturması veya Arşiv araştırması bu tarihe kadar tamamlandıktan sonra 14 Ağustos 2017 de sözleşme imzalanacak ve 15 Ağustos 2017 de göreve başlayacaklar. Bakanlık yayımladığı program ile 15-29 Ağustos 2017 tarihleri arasında öğretmenlerin oryantasyon, bölgeyi tanıma gibi eğitimleri tamamlanacak.

Fakat bugün itibariyle bir çok ilden gelen bilgilere göre öğretmenlerin Güvenlik Soruşturması veya Arşiv araştırması tamamlanamadı.

Bu durumda öğretmenler el yordamı ile bilgi edinmeye çalışmakta, telefonlar açmakta fakat sağlıklı bir bilgiye ulaşamamaktadırlar.

Bakanlığın bugün itibariyle Güvenlik Soruşturması veya Arşiv araştırması tamamlanmayan öğretmenlerin izleyecekleri yol( kaç gün içinde/ne zaman göreve başlayacaklarına ilişkin) hakkında bir açıklama yapması ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin de konuya ilişkin olarak internet sitelerini güncel tutmaları bürokrasiyi, telefon trafiğini ve endişeleri azaltacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber