İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çankayadan vetolu 5 isim daha var

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Mart 2007 08:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

5 ismin Çankaya Köşkü'nden döndüğü Dışişleri Bakanlığı kararnamesinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanmayan Genel Müdür ve Baş Hukuk Müşaviri beş kişinin daha olduğu öğrenildi

Utku Çakırözer - Ankara

Cumhurbaşkanı Sezer'in 5 müsteşar yardımcısının atamasını onaylamadığı Dışişleri Bakanlığı kararnamesinde, genel müdür ve Bakanlık Baş Hukuk Müşaviri 5 ismin daha yer aldığı ortaya çıktı.

Sezer tarafından 1 ayı aşkın bir süre bekletildikten sonra önceki hafta iade edilen kararnamede, müsteşar yardımcılıklarına atanmaları istenen Feridun Sinirlioğlu, Selim Kuneralp, Uğur Doğan, Ünal Çeviköz ve Haydar Berk'in yanı sıra şu isimlerin de yer aldığı öğrenildi:

Amerika kıtası ile ilişkilerden sorumlu Genel Müdür Vefahan Ocak, Stratejik Planlama Genel Müdürü Altay Cengizer, Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Kemal Gür, Denizcilik, Havacılık ve Kıbrıs İşleri Genel Müdürü Berki Dibek, Ekonomik İşler Genel Müdürü Celalettin Kart, Hukuk Başmüşaviri Ömer Altuğ. Sezer'in Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le bir süre önce yaptığı bir görüşmede, kararnameyi geri gönderme gerekçesiyle ilgili olarak, "İtirazım müsteşar yardımcılarına" dediği öğrenildi. Sezer'in kararnamenin ikiye bölünerek yeniden gönderilmesi durumunda, 6 büyükelçinin yeni görevlerini onaylayabileceği sinyalini verdiği de bildirildi. Gül, veto edilen müsteşar yardımcılarının kararnamesini geri göndermeme kararı aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber