Galatasaray Lisesi iki aydır müdürsüz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Mart 2007 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Lisenin vekâleten yönetilmesi bazı velilerde endişeye yol açtı. Galatasaray Lisesi'ne, profesör unvanı olan bir müdür arandığı belirtildi

Galatasaray Lisesi iki aydır yeni müdürünü bekliyor. Lisenin vekâleten yönetilmesinin veli ve öğrencileri endişelendirdiği belirtiliyor. Galatasaray Üniversitesi Senatosu'nun, görev süresi dolduğu gerekçesiyle idarecilikten aldığı Doç. Dr. Gün Kut'un ardından lise müdürsüz kaldı.

Profesör aranıyor

2006 ÖSS'de 10 Türkiye birinciliğinden dördünün sahibi olan, 2005 ÖSS'de ilk 100'e 7, 2004 ÖSS'de 4 öğrenci sokan, kitlesel başarıda ilk 10 okul içinde yer alan Galatasaray Lisesi'nin müdürlüğüne başmuavin Meral Mercan vekâlet ediyor. Üniversite sınavları yaklaştıkça da velilerde, "Yeni müdür ne zaman gelecek?" heyecanı artıyor.

Galatasaray Eğitim Vakfı Eşbaşkanı Avukat Dr. Yiğit Okur, liseye "profesör" unvanı taşıyan bir müdür arandığını söyledi.

Okur, "Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Duygun Yarsuvat her gün okula gidiyor. Okulda boşluk yok. Ancak müdür gerekiyor" dedi.

Müdürlerin profesör olduğunu belirten Okur, "Bir tek ayrılan arkadaşımız doçentti. Gün Kut Bey'in ayrılmasının sebebi asla profesör olmaması değil. Kendisinin süresi dolmuştu. Şimdi de tekrar profesör aranıyor. İki kıymetli profesör bulundu. İkisi de razı, ama bazı ayrıntılar var" diye konuştu. Okur, "profesör"lük geleneğini şu sözlerle anlattı:

"Vakıf kurulduğunda, mükemmel bir müdürümüz vardı. İnan Kıraç, bu müdürümüz ölünce liseye, profesör olan bir müdür getirdi. Ardından gelenler de profesör olduğu için bu bir gelenek haline geldi. Müdür, Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü tarafından seçiliyor ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bildiriliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber