Yüzüncü Yıl'a 'ekip'ten atama

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Mart 2007 09:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Cumhurbaşkanı Sezer, eski rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın yerine onunla birlikte 'çete'den yargılanan Prof. Muammer Ceylan'ı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne rektör atadı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'la 'çete'den yargılanan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Ceylan üniversiteye rektör atadı. Sezer'in en çok oyu alan Prof. Dr. Muammer Karaavaz yerine yargılanan profesörü tercih etmesi dikkat çekti.

Sezer, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ne Prof. Dr. Güner Önce'yi yeniden, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ali Akdemir'i görev süresi dolan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın yerine de yardımcısı Prof. Dr. Hasan Ceylan'ı atadı.

HEM 2. SIRADA HEM 'ÇETE'DEN YARGILANIYOR

Hükümetin atamalarını gerekçe bile göstermeden veto eden Cumhurbaşkanı Sezer'in YÖK'ün, YYÜ rektörlüğü için önerdi 3 aday arasından Prof. Ceylan'ı tercih etmesi anlamlı bulundu. Sezer, YYÜ'de 16 Şubat'ta yapılan seçimde 114 oyla birinci sırada yeralan Prof. Dr. Muammer Karaavaz yerine, 94 oyla ikinci olan ve YYÜ'de başlatılan ihale yolsuzluğu soruşturması kapsamında Rektör Aşkın ile birlikte yargılanan Yardımcısısı Prof. Hasan Ceylan'ı tercih etti.

Sezer'in atadığı Prof. Hasan Ceylan, 2005'te YYÜ'de başlatılan ihale soruşturması kapsamında Rektör Yücel Aşkın ve 8 arkadaşıyla birlikte çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, ayrımcılık yapmak, hukuka aykırı olarak kişisel veri bulundurmak ve veri toplamak suçlarından Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.

SAVCI JET BERAAT İSTEDİ

Son duruşmada savcı Akın Karakaş, mütaalasını hazırlamak için ek süre isterken Şemdinli davasını temyize götüren Savcı Sezgin Kanmaz ikinci savcı olarak duruşmaya girmiş ve sanıkların beraatini isteyerek dosyalar hakkında görevsizlik talebinde bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber