'Atatürk'ten beri meclis tam kadroyla oylamaya katılmadı'

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Mart 2007 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Adana Milletvekili ve Başbakanlık Siyasi Danışmanı Ömer Çelik, "Atatürk'ten beri zaten Meclis tam kadroyla oylamaya bile katılmamış. Atatürk'ten itibaren o anki en güçlü cumhurbaşkanını seçecek milletvekilleri oylamaya katılmıştır. Kimse buna milli irade eksikliği olarak bakmamıştır" dedi.

Çelik, CNN Türk'te yayınlanan Ankara Gündemi adlı programda gazeteci Enis Berberoğlu ve Bilal Çetin'in sorularını yanıtladı. Cumhuriyet tarihi boyunca "ilk defa sadece iktidar partisinin oylarıyla cumhurbaşkanı seçileceği" şeklindeki tespitlere değinen Çelik, "Atatürk'ten beri zaten Meclis tam kadroyla oylamaya bile katılmamış. Atatürk'ten itibaren o anki en güçlü cumhurbaşkanını seçecek milletvekilleri oylamaya katılmıştır. Kimse buna milli irade eksikliği olarak bakmamıştır. Nihayetinde sistem işleyecektir" dedi.

"ANKETLER PARTİ İÇİ DEMOKRASİ GEREĞİ"

AKP'nin cumhurbaşkanlığı adayları hakkında anket düzenlemesi konusunda da açıklamalar yapan Çelik, anketleri "Cumhurbaşkanını belirleme anketi" olarak değil de "AKP'nin Cumhurbaşkanı adayını belirleme" olarak görmek gerektiğini söyledi. Çelik, Başbakan Erdoğan'ın belediye başkanlığından beri sürekli olarak anketler düzenlediğini ifade etti. Anketlerin parti içi demokrasi açısından doeğerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, başka görevlendirmeler için sık sık bu yönteme başvurulduğunu kaydetti.

Çelik, anketlerdeki ilk olarak belirlenen 4 ismin eşlerinin başörtülü olmadığını daha sonra yapılan ankete eşleri başörtülü isimlerin de eklendiği ve Çankaya Köşyküne çıkmak için esas problemin başörtüsü olup olmadığı şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı:

"Esas problemi baştan beri düğümlemek isteyenler var. Onlar bile bunun nasıl bir toplumsal kutuplaşmaya yol açacağını farkedip daha sonra eşlerin başörtülerinden değil başka konulardan bahsediyoruz demeye başladılar. Sayın Başbakan gibi her konuda ayrımcılığa karşı olan birinin önce eşi başörtülü olmayanları ankete alıp daha sonra olanları alması söz konusu değildir. Bu geniş kapsamlı birşeydir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber