Başbakan'dan gençlere: Kurduğunuz hayalleri asla kaybetmeyin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2007 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gençlere, ?Şartlar ne olursa olsun, kendileri, dünya ve insanlık için kurdukları güzel hayalleri asla kaybetmemelerini, ideallerinden asla vazgeçmemelerini? önerdi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollarınca The Marmara Oteli'nde düzenlenen ?Avrupa'nın Gençleri İstanbul'da Buluşuyor? toplantısında yaptığı konuşmada, buluşma ruhuna uygun en anlamlı şehir olan İstanbul'da bir araya gelindiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, insanoğlunun tarihi gelişmesinde pay sahibi olan Avrupa kıtasının gençlerinin, İstanbul gibi farklı medeniyetlerin asırlar boyu dostça yaşadığı 2010 Avrupa Kültür Başkenti'nde buluşmasının çok anlamlı olduğunu ifade ederek, gençlerin, ?dostluğu, barışı, sevgiyi ve güzelliği konuşmak, kültürler arası yakınlaşmak? için toplandıklarını ifade etti.

Gençlerin taptaze umutlara, büyük bir enerji ve güzel hayallere sahip olduğunu belirten Erdoğan, dünyanın gençlerin bu dinamizminden ve ideallerinden çok büyük kazançları olabileceğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, insanların hayatın her döneminde gerçeği aradığını, hayatın gayesinin de ?insanlığa hayırlı hizmetler yapmak? olduğunu ifade ederek, insanların bu gerçeği arayışında gençliğinde olduğu kadar arzulu ve heyecanlı olamayacağını söyledi.

GENÇLERE TAVSİYELER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Genç kardeşlerime bir büyüğünüz olarak küçük bir tavsiyemi dile getirmek istiyorum. Şartlar ne olursa olsun, kendiniz için, dünya için, insanlık için kurduğunuz o güzel hayalleri asla kaybetmeyin. İdeallerinizden asla vazgeçmeyin. İdeallerini yitirenler unutmayın ki benliğini de yitirirler. İdeallerinizi, hayallerinizi, akıl, tecrübe ve bilim süzgecinden geçirerek dünyanın gerçeklerini iyi izleyerek hayata geçirmeye çalışın. Azminizi, inancınızı, heyecanınızı hiç kaybetmeyin.

Hayatın bir kuralı var. Zaman bazı şeyleri elimizden alıyor. Daha sonraki dönemlerimizde gençliğimizde olduğumuz kadar dinamik, enerjik ve canlı olamıyoruz. Ancak bu fiziki gerçeğe eğer iç dünyalarımızda genç kalarak direnebiliyorsak o zaman ideallerimizi, heyecanlarımızı diri tutmaya devam ediyoruz. Bu gençliğe, tazeliğe genç kalmayı başarabilen akıllara ve ruhlara insanlığın ihtiyacı olduğunu unutmayalım.?

Erdoğan, bu toplantıda, bu ruhu, enerji ve dinamizmi görmenin gelecek adına kendisine büyük umut verdiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün benzer bir buluşmanın Berlin ve Roma'da olduğunu, bu nedenle buradaki katılımın düşük kaldığını da belirterek, böyle bir örtüşme yaşanmasaydı daha büyük ölçüde bir arada olma imkanı yakalanmasını arzu ettiğini ifade etti.

Buradan bir mesaj çıkacağını da ifade eden Erdoğan, ?Sizlerin ortaya koyduğu bu dostluk toplantısı, dünyanın geleceğinin bugünlerden çok daha mutlu, aydınlık ve güzel olacağına dair hepimize umut veriyor. Buradan dünyaya verdiğimiz mesajın, sessiz dünya çoğunluğu tarafından mutlulukla karşılanacağına şüphem yok. İnsan aslının, bilimin imkanlarının, maddi ve manevi kaynaklarının barış ve adalet lehine kullanılması, sessiz dünya çoğunluğunun en büyük arzusu ve beklentisidir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber