İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

DTP Turgutlu İlçe Başkanı tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, polisin nevruz kutlamaları öncesinde yaptığı operasyonda gözaltına alınan Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Başkanı Kahraman Eksen de aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

19 Mart 2007 tarihinde, 150 polisin katılımıyla aralarında DTP İlçe Başkanlığı'nın da bulunduğu, 11 noktaya yapılan eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyorda, DTP Turgutlu İlçe Başkanı 60 yaşındaki Kahraman Eksen ile birlikte 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarında, çok sayıda yasak dergi, afiş, pankart, kitap, el ilanı ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'a ait posterler ele geçirildi.

Turgutlu Emniyet Müdürlüğü'ndeki, 3 günlük sorgulamalarının ardından, dün, adliyeye sevk edilen Kahraman Eksen, 34 yaşındaki Fadime Göktürk, 22 yaşındaki Zeynep Yiğit, 28 yaşındaki Muhsine Paylaştıran, 26 yaşındaki İbrahim Coşkun, 29 yaşındaki İsmet Turkurka, 27 yaşındaki Mehmet Yavuz, ?örgüte üye olmak', ?yasa dışı örgüt propagandası yapmak' ve ?örgüte ait yasa dışı dokümanları bulundurmak' suçlarından tutuklandı. 19 yaşındaki Yılmaz Özdemir ile 18 yaşındaki Alaattin Taş ise tutuksuz yargılanmak üzere, serbest kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber