Sezer eşsiz, sade bir devir teslim töreni yapacak

Haber Giriş : 24 Mart 2007 09:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, devir-teslim töreninin şeklini belirleyerek, 'eşsiz ve sade bir devir tören' düzenlenmesi kararı aldı.

Eşi türbanlı olan Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olma ihtimali göz önünde bulundurularak hazırlanan devir teslim planına göre, 'halef ve selef' cumhurbaşkanları, cumhurbaşkanı makamında yaklaşık 30 dakika sürecek bir görüşmede bir araya gelecek.

DEMİREL ÇİFTİ KARŞILAMIŞTI

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Sezer'e görevi devrederken Sezer çiftini, Nazmiye Hanım'la birlikte Çankaya Köşkü Protokol kapısında karşılamıştı. Bu karşılamadan sonra Demirel ve Sezer bir süre başbaşa görüşmüş, daha sonra ikisi birden davetlilerin bulunduğu tören salonuna gelmişlerdi.

TÜRBANLI EŞ ÖNLEMİ

Sezer'e yakın kaynaklar, "Sezer görevi boyunca Köşk'e türbanlı girişe izin vermemişti. Hal böyleyken, Emine Erdoğan'ın da katılması muhtemel bir törene imkan vermeyi uygun görmüyor" değerlendirmesi yaptı. Aynı kaynaklar, eşi türbansız bir adayın cumhurbaşkanı olması halinde de Sezer'in kararının değişmeyeceğini vurgulayarak, "Çünkü Erdoğan seçilmese de yine AKP'nin belirlediği bir kişi cumhurbaşkanı olacak" dediler.

NİSANDA TAŞINACAK

Sezer'in, eşsiz ve sade tören planını uygulamaya koymak amacıyla nisanın ilk haftasında Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Hacılar Köyü'ndeki evine taşınacağı da ileri sürüldü. Sezer, cumhurbaşkanlığı makamını 16 Mayıs'a kadar görevinin gereği işlerle ilgili kullanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber