İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Karartılan konuşma: Mermiler geldi mi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Mart 2007 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hrant Dink cinayetine iştirakten tutuklanan Tuncay Uzundal'ın suikasttan 4 gün önce ev arkadaşı Erhan Tuncel'e "7.65 mermileri geldi mi" diye mesaj geçtiği ortaya çıktı. Trabzon Emniyeti ve İstihbarat Daire Başkanlığı ise cinayetin ardından soruşturmayı yürüten İstanbul Emniyeti'ne bu mesajı "Mermiler geldi mi" diye kısaltıp geçmiş.

GAZETECİ Hrant Dink cinayetinden sadece 4 gün önce "Büyük Abi" Erhan Tuncel ile oda arkadaşı Tuncay Uzundal arasında geçen mesaj trafiğindeki bazı önemli bilgilerin Trabzon polisi ve İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından, İstanbul polisinden gizlendiği iddia edildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Şişli'de öldürülmesinin ardından, suikastın planlayıcısı olduğu ileri sürülen 'Büyük Abi' Erhan Tuncel'in ev arkadaşı olan Tuncay Uzundal, Trabzon'da gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen Tuncay Uzundal'ın Ogün Samast'a cinayet sırasında üzerinde bulunan Türk Bayrağı'nı verdiği öne sürüldü. Uzundal, adam öldürmek suçuna iştirak ve siyasi örgüt üyesi olmak suçlarından tutuklandı.

ERHAN PLANLADI

Terörle Mücadele'de sorgulanan Uzundal'ın verdiği ifadeler ise Hrant Dink cinayeti soruşturmasında yeni bulguları ortaya koyarken, ihmaller zincirine de başka halkalar ekledi. Tuncay Uzundal poliste verdiği ifadesinde Erhan Tuncel'in baştan beri 2'li oynadığını belirterek, "Her şeyi Erhan planladı. Tetikçi olarak Ogün'ü de belirleyen de Erhan oldu" dedi.

7.65 MERMİLER GELDİ Mİ

İfadesinde Erhan Tuncel'in polisce dinlendiğini bildiğini de belirten Tuncay Uzundal, "Cinayetten 4 gün önce '7.65 mermileri geldi mi?' diye bir mesaj çekmiştim. Cevap olarak Tuncayyyyyyy diye yazdı. Kızdığını anladım, akşam telefonda bir daha böyle mesajlar çekmemem konusunda beni uyardı. Telefonlarımızın izlendiğini söyledi" dedi.

EKSİK MESAJ

Tuncay Uzundal'ın bu ifadesinin ardından, Dink cinayetinden sonra kendilerine Trabzon Emniyet Müdürlüğü ve İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan gelen telefon dökümlerini inceleyen İstanbul polisi böyle bir mesajın kendilerine gönderilmediğini fark etti. İstanbul polisine Dink cinayetinin ardından gönderilen telefon dökümlerinde, Tuncay Uzundal'ın ifadesinde belirttiği mesaj "Mermiler geldi mi?" şeklindeydi.

TUTANAKLA TESPİT

Bunun üzerine Telekomünikasyon İzleme Başkanlığı'na yazı yazan İstanbul Emniyeti, Tuncay Uzundal ile Erhan Tuncel arasındaki telefon görüşme dökümlerini tekrar istedi. Gelen dökümler Uzundal'ın ifadesini doğrular nitelikteydi. Mesajın tamamı, "7.65 mermiler geldi mi?" şeklindeydi. Bu mesajdan 4 gün sonra Dink'in 7.65 mm çapında bir mermiyle öldürülmesini de dikkate alan İstanbul polisinin, bu eksikliği tutanağa geçirdiği ve soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği belirtildi.

BAŞKA HEDEFLER

Uzundal polise ayrıca "Tek hedef Hrant Dink değildi, Erhan Tuncel, başka hedefler de belirlemişti." diyerek önemli bazı kişi ve kurumların isimlerini verdi. Ayrıca Tuncel'in kendisine Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan da bir görevliyle görüştüğünü söylediğini de anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber