Doktorlu çeteyi polis çökertti

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 25 Mart 2007 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümraniye'de, bir petrol istasyonuna verilen sahte çek olayını araştıran polis, aralarında poliklinik sahibi bir doktorun da bulunduğu 8 kişilik dolandırıcılık şebekesini ortaya çıkardı.

Şebekenin sahte çek, sağlık raporu, psikoteknik belgesi ile sahte kredi kartı düzenlendikleri belirtildi. Sağlık Grup Başkanlığı tarafından "poliklinik açamaz" raporu verilmesine rağmen özel muayene adı altında klinik açan Dr. Koray K.'nın "dolandırıcılık, sahtecilik ve çete kurmak" suçundan sabıkalı olduğu ortaya çıktı. Bir benzin istasyonunda alınan yakıt karşılığında kesilen çek üzerindeki telefon numaralarını takibe alan ekipler, Ihlamurkuyu Mahallesi Alemdağ Caddesi üzerindeki Rent-a Car (oto kiralama) şirketini işleten Leyla D. ve Melek H. isimli bayanlara ulaştı.

Belirlenen adrese yapılan baskında Leyla D., Melek H., Ayhan ve Murat Ç. isimli amca çocukları ile Ergin K. gözaltına alındı. Burada yapılan aramalarda ise, çok sayıda kimlik fotokopisi ile kredi kartı başvuru formu ele geçirildi. Beklenmedik gelişmelerle karşılaşan polis ekipleri, soruşturmayı derinleştirmek için ek süre aldı. Ele geçirilen kimlik fotokopilerindeki isimlere ulaşan polis, şahısların sürücü belgesi için gerekli olan sağlık raporunu almak için müracaat ettikleri Ümraniye Polikliniği'nde fotokopi çektirdiklerini belirledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber