Hükümet veto kararını soğukkanlılıkla karşıladı

Haber Giriş : 29 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik: ''Demokratik yasama süreci devam ediyor''

Çelik: "Demokratik yasama süreci devam ediyor"
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Sezer'in YÖK Yasası'nı kısmen veto etmesinin ardından ilk açıklamasında ''Anormal bir şey yok, demokratik yasama süreci devam ediyor'' dedi.

Ne yapılacağına karar verileceğini söyleyen Çelik, "Türkiye hukuk devletidir ve iradesini kullanmıştır" dedi.

Yasa ile ilgili karar pazartesi AKP Merkez Yönetim Kurulu'nda
AK Parti Grup Başkanvekili Haluk İpek, Cumhurbaşkanı'nın kısmen veto ettiği YÖK Yasası ile ilgili kararlarını, pazartesi günkü Merkez Yönetim Kurulu'nda vereceklerini söyledi.

Meclis'in Yasa'ya ilişkin iradesini daha önce ortaya koyduğunu belirten İpek, "önümüzdeki hafta tekrar Meclis'e gelmesini bekliyorum" dedi. "Gerekçeleri teferruatı ile inceleyeceğiz ve yol belirleyeceğiz" diyen İpek, "YÖK yasasında Meclis iradesini koymuştur ve alanlarda verdiğimiz sözlerimiz, beyanlarımız var" dedi.

İpek: "Meclis iradesinin devam edeceğini tahmin ediyorum"
Adaleti yerine getireceklerini belirten İpek, "Meclis iradesinin devam edeceğini tahmin ediyorum" dedi.

Yasadaki katsayılar ile ilgili açıklama yapan İpek, katsayılarda günümüze kadar değişiklikler yapıldığını ve herzaman da yapılabileceğini söyledi. Konunun siyasallaşmadığını ancak sözün imam hatiplere getirilmek istendiğini söyleyen İpek, imam hatiplerin yüzde sekizi oluşturduğunu belirterek meslek liselerine gösterilen talebin azaldığını ve gelişmiş ülkelerde durumun farklı olduğunu söyledi.

YÖK Yasası'nın laikliğe aykırı olmadığını belirten İpek, "bu okullarda okuyanlar zaten fazla soru çözdüklerinde üniversiteyi kazanabiliyorlar" dedi.

cnn

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber