İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yeğen Şahin'in ev ve araba harcaması maaşının iki katı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Mart 2007 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in ismini kullanarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen yeğeni Sezai Şahin hakkında açılan davada, maaşının 2 bin 600 YTL olmasına karşın, ödediği kredi taksidi ile kirasının toplamının 5 bin 100 YTL olduğu belirtildi.

Bakan Şahin'in şikâyetçi olarak yer aldığı İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianamesindeborçlarını ödemek için karşılıksız çek verdiği belirtilen ve "Nitelikli dolandırıcılık" ile suçlanan Sezai Şahin'in gelir durumu delil olarak kullanıldı. 2 bin 600 YTL maaşı olan Şahin'in, Kâğıthane Şelale Evleri'nde bin 400 YTL kira ödediği, ayrıca BMW cipi için aldığı banka kredisinin aylık ödemesinin 3 bin 692 YTL olduğu belirtilerek, Şahin'in resmi olarak ödediği kredi taksidi ve kirasının toplam 5 bin 100 YTL olduğu ifade edildi. İddianamede, şüphelinin maaşının birkaç katı aylık harcama yapmasının yan delil olduğu belirtildi. İddianamede, "Bu yaşamın İETT'den emekli babanın nakit birikimi ile sürdürüldüğü savunmasının" inandırıcı olmadığı" belirtildi.

6 AYDA 2 CİP

Öte yandan yeğen Şahin'in 6 ay içinde değerleri 2004 model Lincoln Navigator ve 2001 model BMW X5 marka iki cip kullandığına da dikkat çekildi. Şüpheli Sezai Şahin'in hakkında "Mal Bildiriminde bulunmamak" suçlarından 2 yıl 3 aydan 8 yıla kadar hapsi istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber