Köşk aday adaylarından biri Sezer'in 'tertip'i

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2007 14:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

AKP'nin, teşkilatına yönelik Köşk için yaptırdığı ilk anketindeki dört aday arasında yer alan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile asker arkadaşı çıktı.

AKP'nin daha sonra eklenen iki isimle altıya çıkan Köşk adaylarından Bakan Gönül, Cumhurbaşkanı Sezer'le tanışıklık ve arkadaşlıklarının çok eskiye dayanmasıyla dikkati çekiyor. Sezer'le Gönül, 1965 yılında askerliklerini Polatlı Topçu Okulu'nda yedek subay olarak aynı dönemde yaptılar. Polatlı Topçu Okulu'nda Sezer ile Gönül, genç yargıç ve kaymakam olarak bir araya geldiler. 65-24 Dönem? yedek subayları olan ?tertip?lerden Ahmet Necdet Sezer, 2280 numarasıyla okulun kayıtlarında yer aldı.

Vecdi Gönül'ün AKP'den aday olup seçilmesi durumunda, Polatlı Topçu Okulu, aynı dönemde askerlik yapmış iki öğrencisini 10 ve 11'inci Cumhurbaşkanı olarak çıkarmış okul unvanını kazanacak.

Sezer ve Gönül'ün yedek subaylar olarak öğrenim gördükleri dönemde, emekli orgeneral Kemal Yavuz da Polatlı Topçu Okulu'nda yüzbaşı rütbesiyle bölük komutanı olarak görev yaptı.

SEZER ADAY OLUNCA GÖNÜL ÇEKİLDİ

Edinilen bilgiye göre, Sezer ile Gönül'ün askerlikten başlayan arkadaşlıkları, daha sonra ikisinin de kamuda uzun süre devam eden değişik görevleri sırasında sürdü. İkilinin ismi, 2000 yılında 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in görev süresinin dolması üzerine yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde tekrar çakıştı.

2000 yılında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in önerisiyle Anayasa Mahkemesi Başkanı olan Sezer'in Cumhurbaşkanı adayı olarak teklif edilmesi ve beş parti liderinin de ismi üzerinde uzlaşması üzerine, Fazilet Partisi'nden adaylığı gündemde olan Gönül, adaylıktan çekildi.

FP içinden ?eski arkadaşlığını? da gündeme getirerek, Sezer'in Cumhurbaşkanlığına ilk sıcak destek mesajları Gönül'den geldi. Gönül, Sezer'i seçildikten sonra ilk kutlayanlar arasında yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber