Tahir Hatipoğlu: Devlet laik değil ki yasa laik olsun

Haber Giriş : 29 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Genel Başkanı Tahir Hatipoğlu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`in YÖK Yasası`nı veto etme gerekçelerini ``Kamuoyu baskısına karşı duramama olarak`` değerlendirdi. Tahir Hatipoğlu yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Sezer`in YÖK Yasası`nı ``Laikliğe aykırı`` bularak veto etmesini eleştirdi. Hatipoğlu, ``Devlet laik değil ki yasa laik olsun. Türkiye`de sözde bir laiklik var. Devlet laik olsaydı, imam hatip lisesi açmazdı, Diyanet İşleri Başkanlığı diye bir kurum olmazdı, İlk ve orta öğretimde din dersi zorunlu olmazdı`` diye konuştu.

Hatipoğlu, Cumhurbaşkanı Sezer`in YÖK Yasası`nı laikliğe aykırı bularak veto etmesiyle ilgili, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın ``Bu okullar çok partili dönemden beri var. Dün laikliğe aykırı değildiler, bugün niye aykırı oldular. Bunun laiklikle alakası yok`` açıklamasını haklı bulduğunu ifade etti. Hatipoğlu, İmam hatip Liselerinin 1951 yılında kurulduğunu ve 53 yıldır eğitim, öğretim yaptığını belirtti. Hatipoğlu, ``Bu okullar yıllardır eğitim veriyor. Devletin şimdi mi aklı başına geldi. Devlet ya bu okulları kapatmalı ya da kapatamıyorsa denetimini sıkı tutmalı`` dedi.

Hatipoğlu, meslek liselerinin artık bir işlevinin kalmadığını kaydederek, ``Öğretmen liselerinin, tapu kadastro liselerinin, adalet liselerinin, meteoroloji liselerinin artık bir anlamı kalmadı. 4 yıllık yüksek öğretim proramlarından mezun insanların iş bulmakta zorluk çektiği bir ülkede bu liselerin bir işlevi kalmadı`` diye konuştu. Hatipoğulu endüstri meslek liselerini bu genellemenin dışında tuttuğunu, onların sektörde yer alabildiğine işaret etti.

Tahir Hatipoğlu, hükümetin bundan sonra YÖK Yasası`nı tümüyle değiştirmesi gerektiğini belirterek, ``Üniversitelerin beklediği budur. 23 yıldır anti demokratik, özürlükçü olmayan bu yasaya karşı mücadele veriyoruz. Biz bu yasanın değişmesini istiyoruz ama bu şekilde değil`` diye konuştu. Hatipoğlu Milli Eğitim Bakanlığıyla birlikte 40 küsür maddeden oluşan bir tasarı hazırladıklarını ancak Başbakan`ın emeklerini görmezden gelerek bu çalışmayı bir kenara ittiğini iddia etti.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber