Köşk'teki 2 aylık harcama dökümü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Mart 2007 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görev süresi resmen 16 Mayıs'ta dolacak olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün 2007 bütçesi kapsamında yapılan iki aylık harcamalarını kalem kalem yayımladı.

Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün Ocak-Şubat aylarına ilişkin harcamalarının tamamı, Köşk'ün resmi İnternet sitesi www.cankaya.gov.tr'de "Mali Bilgiler" başlığı altında kamuoyunun bilgisine sunuldu.

TELEFONA 7 BİN YTL Köşk, haberleşme hizmetlerine iki ayda 21 bin 453 YTL harcadı. Bu tutarın 13 bin 631 YTL'sini telefon faturası, 5 bin 367 YTL'sini ise "bilgiye abonelik giderleri" oluşturuyor. Köşk bu başlık altında, uydu haberleşmesi için bin, hat kirası için de bin 343 YTL'lik fatura ödedi. 460 personelin görev yaptığı Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün aylık telefon faturası 7 bin YTL civarında oluyor.

GAZETEYE GÜNDE 90 YTL Cumhurbaşkanlığı Köşkü, "periyodik yayın alımları" için bütçe ödeneğinden Ocak-Şubat aylarında 5 bin 363 YTL harcama yaptı. Bu rakamdan hareketle Köşk, günlük gazete, haftalık ve aylık dergilerin alımına, günde 90 YTL ödüyor.

BİNA ONARIMI Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde hizmet binası bürolarının bakım ve onarımına, iki ayda yaklaşık 13 bin YTL'lik harcama yapıldı. Sezer'in görev süresinin bitmek üzere olduğu dikkate alındığında, yılın ilk iki ayında yapılan bu harcama, "Yeni Cumhurbaşkanı'nın hizmetleri için bir hazırlık mı?" sorusunu akla getirdi.

ELEKTRİĞE 57 BİN YTL "Enerji alımları", Köşk bütçesinde göreli olarak "yüksek" görünen harcamalar arasında yer aldı. Bu başlık altında, yılın ilk iki ayında toplam 96 bin YTL'lik alım yapıldı. Bu tutarın, yaklaşık 57 bin YTL'sini elektrik, 30 bin YTL'sini ise doğalgaz faturası oluşturuyor.

"SIFIR" HARCAMALAR Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün iki aylık harcama cetvelinde, çok sayıda kalemin karşısında "0" ibaresi dikkat çekti. Hiç harcama yapılmayan kalemlerin bazıları şunlar: "Hanehalkına yapılan transferler, giyim kuşam alımı, kültür varlıkları alımı, taşıt kiralaması giderleri, bilgisayar yazılım alımları, cenaze giderleri."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber