İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Talim Terbiye Başkanı OKS'deki üçlü sınav hakkında sonuçtu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2007 11:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Prof. Dr. Erdoğan: "Üç sınav getirmek çelişki yaratmaz"

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, tek bir sınav olan Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nın (OKS) kaldırılarak, yerine üç sınavın getirilmesinin bir çelişki yaratmayacağını belirterek, "Yeni uygulama, öğrencileri dershaneye gitmekten alıkoymayacaktır ama okulun, dershane karşısındaki gücünü ve itibarını artıracaktır" dedi.

OKS'nin kaldırılması ve uygulamaya konulması düşünülen yeni modelle ilgili olarak AA muhabirine değerlendirmede bulunan Erdoğan, ortaya konulan yeni modelle eğitim sisteminin, tek oturumda yapılan OKS'ye odaklı olmaktan kurtarılacağını belirterek, eğitim ve öğretimin sınav merkezli olmaktan çıkarak okul ve öğrencili merkezli olmasının sağılanacağına dikkat çekti. Erdoğan, "Öğrencilerin yaşadığı sınav stresi olması gereken düzeyde tutulacaktır" dedi.

Yeni getirilen modelle ilköğretim okulları hakkında da değerlendirme yapılabileceğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"İlköğretim okulları hakkında OKS gibi sınavlara odaklı değil, okulda gerçekleştirilen eğitim ve öğretime odaklı bir değerlendirme yapabilmenin zemini hazırlanmış olacaktır. Hatta, yeni uygulamayla genel liselerin eğitim kaliteleri artırılmış olacak, mesleki eğitime yönelim artacak, uygulama ÖSS'yi de olumlu etkileyecektir" dedi.

İlköğretim başarı puanının liselere girişte yüzde 25 etkili olmasının sistemde haksızlıklara yol açabileceği konusundaki değerlendirmelere karşı Erdoğan, bu uygulamanın adaletsizliklere yol açmaması için bazı önlemler alacaklarını bildirdi. Erdoğan, "Bu bağlamda ilköğretim ve ortaöğretim kurumları sınav yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapacağız. Ortaya koyacağımız esaslarla ölçme ve değerlendirmeye birtakım standartlar getirmeyi düşünmekteyiz" diye konuştu.

Erdoğan, Türkçe ve yabancı dilin okul başarı puanı hesaplamalarında daha ağırlıklı ele alınacağını belirti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber