Topbaş: İSKİ'de ihale yolsuzluğu yoktur

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2007 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, medyada yer alan "Kamu İhale Kurumu'nun İSKİ'nin 2007 yılında yaptığı 5 ihalede usulsüzlük tespit ettiği" yönündeki haberleri yalanladı. "İSKİ'de İhale yolsuzluğu yok. Net söylüyorum" diyen Topbaş, kendi dönemlerinde yolsuzluk yaşananların, o zamanla bu günü kıyasladıklarını dile getirdi.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Baykal'ı da eleştiren Topbaş, Havuz Hesabı iddialarına cevap verdi. CHP Genel Başkanı'nın tüm stratejisini İstanbul üzerine kurmakla eleştiren Topbaş, "Baykal herhalde Başbakan olamayacağını anladığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyacak." dedi.

Hayırsever İşadamı Hüsnü Özyeğin tarafından Büyükçekmece Tepecik'e yaptırılan Hüsnü Özyeğin Lisesi'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Törene; İstanbul Valisi Muammer Güler, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Büyükçekmece Kaymakamı Hayrettin Altınok, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Tepecik Belediye Başkanı Rafet Yıldız, okul yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törene, anlattığı bir fıkra ile Atatürk'e hakaret ettiği iddia edilen Mimarsinan Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik'de katıldığı görüldü.

Açılış sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) 2007'nin ilk 3 ayında İSKİ'nin yaptığı 7 ihalede usulsüzlük tespit ettiği" yönündeki haberleri değerlendirdi. İddialara "İSKİ'de ihale yolsuzluğu yoktur. Bu kadar net söylüyorum." şeklinde cevap veren Topbaş, 2006 ve 2007 yılında yapılan 77 ihaleden 17'sine itiraz edildiğini ve bunları inceleyen Kamu İhale Kurumu'nun 7'sini direk reddettiğini 3 tanesini de incelemeye aldığını dile getirdi. Yapılan işlemin son derece normal olduğunu anlatan Topbaş, birkaç ihale dışındaki bütün ihalelerin şeffaf ve açık ihale şeklinde yapıldığına dikkat çekti.

Geçmiş dönemde yaşanan yolsuzlukların kendi dönemleriyle karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Topbaş, yapılan hatanın sadece bürokratik yanlışlardan kaynaklanmış olabileceğini belirterek, "Usulsüzlük anlamında, bir evrak eksikliği yöntem tarzında bir şey olabilir. Usulsüzlük denilen Sayın Sözen dönemindeki gibi bir usulsüzlük değil. Siz burada usulsüzlüğü böle alırsanız değerlendirmeyi böyle yaparsınız. Niçin aramıyorsunuz, daha önce Sözen dönemine Istrancalar'daki barajlar yapılırken ihaleye çıktığında eksiltme değil yüzde 5 zamlı ihale yapılmıştı. Bunu niçin araştırmadınız o zaman." diye konuştu.

Bir basın mensubunun "ihale şartnamelerinde çelişkili bilgiler olduğu iddia ediliyor" şeklindeki sorusuna ise Topbaş, şartnameleri hazırlayanların bürokratlar olduğunu ve bu türlü yanlışlıklar olabileceğini dile getirdi. Topbaş, "Orda bir hata varsa bürokratik bir hatadır. Kesinlikle buradan bir takım kaynak ve pay almak, geçmişe onların yaptığı gibi bir takım yönlendirme yapmak bizim kitabımızda yazmaz. Hemen onun altında bir Çapanoğlu aramak onların hüneri. Kendilerinin zamanında olduğu gibi bizim yönetimimizde de olur zannediyorlar. Bizde yok öyle bir şey. Biz her yaptığımız işin hesabını verebilecek ve duruşumuzdan asla taviz vermeyecek bir yapımız var. " dedi.

-"BAYKAL HERHALDE BAŞBAKAN OLAMAYACAĞINI ANLADI, İBB'YE BAŞKAN ADAYI OLACAK"-

Bir basın mensubunun CHP Lideri Baykal'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanlığı döneminde bir banka hesabında oluşturduğunu iddia ettiği 'Havuz Hesabı'nın hala devam ettiği iddialarını da cevaplayan Topbaş, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklendi. Havuz hesabı iddialarını "Bizim böyle bir hesabımız yok. Baykal geçmişte olan iddialar üzerinden konuşuyor." sözleri ile cevaplayan Topbaş, CHP Lideri Baykal'ı sert bir dille eleştirdi. Baykal'ın bütün siyasi stratejisini İstanbul üzerine kurduğunu söyleyen Topbaş, "Sayın Baykal herhalde Ankara'da artık bulunduğu partiyi iktidara taşıyamayacağını, bu ülkede başbakan olamayacağını gördüğü için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacak herhalde. Bütün kurgularını İstanbul üzerine yapıyor. Gelsin İstanbul'a aday olsun karşılıklı yarışalım."ifadelerini kullandı.

"Kişiler başkalarını kendileri gibi zanneder" diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü : "Yani İSKİ'de olanları yaşamış bir sayasi parti 'bizim gibi onlar da yapıyordur.' diye düşünüyor. Biz onlar gibi değiliz. Vatandaş bizi biliyor. Bizim bütün mesajlarımız vatandaşlarımıza, bütün bağlarımız vatandaşlarımızla. Bu memleketimizin insanlarıyla gönül birliğimiz var. Yaptığımız işler ortada." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber