İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Taşra Ne Demek? Derece Önemli mi?

2007 yılının ilk KPSS tercih işlemleri bugün başladı. Başvurular 2 Nisan 2007 tarihine kadar devam edecektir. Bazı adaylardan gelen sorular üzerinebir soru-cevap dosyası yayımlamakta yarar görüyoruz. "Taşra ne demektir?", "Derece önemli midir?", "Tercih sıralamasının bir önemi var mıdır?", "Bilgisayar bölümü mezunu olanlar da bilgisayar işletmenliği sertifikası alacak mıdır?" gibi soruların cevapları için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2007 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taşra ne demek?

Bazı kadroların yanında "taşra veya merkez" ifadeleri bulunmaktadır. Merkez ifadesi, Bakanlık/ Müsteşarlık/ Genel Müdürlük merkez binasını, taşra ise bu genel bina dışındaki kamu kurumlarını ifade etmektedir. Taşra yazan her yer ilçe veya köy demek değildir. Bazen bir il birimi dahi taşra olabilir. Örneğin Ankara (Taşra) yazıyorsa bu ilgili kurumun merkez binası dışındaki diğer birimlerini ifade eder.

Dereceler ne anlam ifade ediyor?

Bazı kadroların yanında derece (örneğin 9 gibi) bulunurken bazılarında (S) yazmaktadır. (S) yazılı olanlar, KİT'lerdeki sözleşmeli pozisyonları ifade etmektedir. Derecenin ise adayları ilgilendiren bir yönü bulunmamaktadır. Kılavuzda yer alan kadro derecelerinin yüksek olması veya düşük olmasının maaşa veya kariyere bir etkisi bulunmamaktadır. Bu sadece teknik bir ayarlamadan ibarettir. Adayların bu hususu dikkate almadan tercih yapması gerekmektedir.

V.H.K.İ. ne demektir?

Veri Hazırlama Kontrol İşletmenin kısaltılmış haline V.H.K.İ. denmektedir.

En son kaç puanla atama yapıldı?

Bu soruya tek tek kadro bazında cevap verilmesi gerekmektedir. Öğrenim düzeyi bazında verilecek cevabın hiçbir anlamı bulunmamaktadır. 2006 yılı kasım ayı KPSS tercih işlemlerindeki minumum puanları görmek için buraya, 2007 Ocak ayı içinde sonuçlanan Tarım Bakanlığı ve PTT kadrolarının yer aldığı KPSS yerleştirmelerinin minimum puanları için şuraya tıklayınız. Bu adreslerden kılavuzdaki kadroları, nitelikleri ve boş kalan yerleri karşılaştırarak hangi kadroya kaç puana kadar atama yapıldığı konusunda bir fikir edinilebilir...

Özürlüler ne yapacak?

Şu hususun bilinmesi yararlı olacaktır. Kılavuzda, özürlülerin tercih yapabileceği belirtilmektedir. Ancak, kamu kurumları özürlü alımlarını yılda üç kez ayrı bir duyuru ile ilana çıktıklarından KPSS yerleştirmesi ile bir kadroya yerleşen özürlü adayı atamak istememektedir. Detaylı açıklama için tıklayınız.

Tercih sırası önemli mi?

Tercih sıralaması yerleşmede önemli değildir. Yazılan hiçbir tercihe adaydan daha düşük puanlı bir aday atanamayacaktır. Adayların en çok gitmek istediği kadroyu en üste yazması gerekmektedir.

Bilgisayar sertifikası...

1-Bilgisayarla ilgili bir bölüm mezunu olanların, ayrıca, istense dahi, sertifika almasına gerek yoktur.

2- İstenen bilgisayar sertifikalarının MEB onaylı olması gerekmektedir. Bu sertifikası olmayan adayların kadroları tercih etmemesi gerekmektedir. Ancak, kılavuzda yer alan "3.9. Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, M.E.B.dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak niteliğine ve aynı şekilde daktilo dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar da, M.E.B.'dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir." hükmü gereğince bilgisayar sertifikası isteyen kadroları tercih edebilirler.

3- Sertifikaların, tercihlerin internet üzerinden girildiği gün edinilmiş olması gerekmektedir. hiçbir adayın bugün başvurup, bir kaç ay sonra alacağı sertifikaya göre tercih yapmaması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber