20 öğretmenin çabası ile dağ köyünde modern bir okul oluşturuldu

Haber Giriş : 30 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenler önayak oldu, vatandaş her türlü desteği verdi ve sonuç: Bir dağ köyünde, sineması ve okuma salonu bulunan çağdaş bir okul oluştu

Kiraz'a bağlı İğdeli Köyü İlköğretim Okulu, öğretmenlerin özverileriyle özel eğitim kurumlarının olanaklarına kavuştu. Kiraz'a 17 km. uzaklıktaki dağ köyü İğdeli'de, taşımalı eğitim veren okul, önce para sorununu imece usulüyle aştı. Dokuz köyden 550 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda görevli 20 öğretmen, çocukların sosyal yönden kendilerini geliştirmeleri için harekete geçti.

Doktoralı müdür
Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde sınıf öğretmenliği doktorası yapan okul müdürü Emin Uysal ve öğretmenler, el ele verip önce okulda sinema salonu oluşturdu. 5 milyar lira harcanarak sinema makinesi alındı. Perde hazırlandı, çocuklara ücretsiz film izlettirilmeye başlandı.

Okuldaki bir diğer yenilik, öğrencileri günlük olaylardan haberdar etmek için her gün 30 günlük gazete alınması. Sosyal Bilgiler Salonu'nda, gazete okuma saatleri de saptandı. Okulun arkasında bir amfitiyatro yapılması için de çalışma yapılıyor.

Okul, sporda da dereceler aldı. Futbol takımı ilçe birincisi olurken, atletizmde üç altın, iki gümüş ve bir bronz madalya kazanıldı. İzmir Amerikan Koleji'yle kardeşlik kuruldu ve karşılıklı ziyaretler başlatıldı.

Bu arada, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden uzmanlar, seminer vererek öğretmenleri aktif eğitim konusunda bilgilendirdi. Okul müdürü Emin Uysal, gelişmeleri şöyle anlattı: "Öğretmen, sınıfta artık rehber olarak bulunuyor. Öğrenciler konuları kendileri işliyor. Soruyor, sorguluyor, deneyler yapıyor, buluş peşinde koşuyor. Dersler artık çok canlı. Başarımızı gören vatandaşlar okulumuza her türlü yardımı yapıyor. Bu yüzden sıkıntımız yok."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber