Kurban sahtekarlığı sosyal medyada

Kurbanlık hayvan satıcıları, hayvanlarının fotoğraflarını açtıkları sosyal medya sayfalarında paylaşarak müşteri bulmaya çalışıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2017 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurban sahtekarlığı sosyal medyada

Anıl Ekin Gümüş

Kurbanlık hayvan satıcıları, hayvanlarının fotoğraflarını açtıkları sosyal medya sayfalarında paylaşarak müşteri bulmaya çalışıyor. Satışa çıkardıkları hayvanın cinsini, ağırlığını, kaç hisseye uygun olduğunu ve fiyatını yazan satıcılar, müşterilerle sosyal medya ortamında kıyasıya pazarlık yaparak, hayvanlarını elden çıkartmak için uğraş veriyor. Ancak bu noktada kendilerine satıcı süsü veren kişiler olabiliyor.

Uluslararası Sosyal Medya Derneği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Ali Murat Kırık, bu konuyla ilgili vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Sosyal medya dolandırıcılarının sayılarının her geçen gün arttığını ifade eden Kırık, "Facebook ve Instagram hesaplardan yapılacak kurbanlık alımlarında çok dikkatli olmalıyız. Dolandırıcılar sosyal ticareti günümüzde sıkça kullanmaktadır. Özellikle kendilerine satıcı süsü vererek insanları kandırmakta ve haksız kazanç elde etmektedirler. Bununla birlikte sipariş edilen hayvanla, kesilen hayvanın birbirinin eşi olmama durumu da bulunmaktadır. Bu da sanal dolandırıcılığın daha farklılaşmış halidir. En doğrusu, satın alınacak hayvanı yerinde görmek ve seçmektir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber