200 bin öğretmene deprem dersi verilecek

Haber Giriş : 30 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen ve öğrencileri deprem konusunda bilinçlendirmek için Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile işbirliği yapacak.

Ortaklaşa yürütülecek ?Temel Afet Bilinci Eğitimi Projesi' ile 200 bin öğretmen, 5 milyon öğrenci ve 100 bin veliye afet eğitimi verilecek. Değişik yaş gruplarını hedefleyen çeşitli broşür ve kitaplar hazırlanarak dağıtılacak. Projenin protokolü 6 Haziran'da Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necat Birinci ile Rasathane Müdürü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu tarafından imzalanacak. Depremlerin sebep olduğu can ve mal kaybını en aza indirmeyi amaçlayan proje, fay hattının geçtiği 50 ildeki öğretmen ve öğrencileri hedefliyor. İstanbul, Erzincan ve Yalova'nın da aralarında bulunduğu bu illerde ilk olarak 250 ilköğretim okulu öğretmenine uzaktan eğitim yöntemi ile temel afet bilinci verilecek.

Liderleri Kandilli yetiştirecek

Eğitilen 250 öğretmenden 100'ü lider eğitmen adı altında İstanbul'daki Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nde daha detaylı eğitime tabi tutulacak. Lider eğitmenler, deprem kuşağındaki 25 bin öğretmene eğitim verecek. Bu 25 bin kişi de 200 bin öğretmen, 5 milyon öğrenci ve 100 bin veliyi bilinçlendirecek.

Proje kapsamında öğretmen ve öğrenciler için temel afet bilinci el kitabı hazırlanacak. Bu kitaplar, önümüzdeki yıllarda müfredat programlarına dahil edilecek. 64 il, 1. ve 2. derecede deprem tehlikesi altında bulunuyor. Bu bölgelerde 28 bin 250 ilköğretim okulu, 8 milyon 351 bin öğrenci ve 318 bin ilköğretim öğretmeni görev yapıyor. Projenin uygulanacağı 50 il şöyle:

?Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Muş, Ordu, Sakarya, Siirt, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber