Pavyonların ortasında devlet dairesi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Mart 2007 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLAÇ ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, yaklaşık üç yıl önce pavyonları ile meşhur Çankırı Caddesi'ne taşındı. Kira bedeli olarak aylık 50 bin YTL ödenen bina, sayıları artan pavyon ve gazinoların ortasında kaldı. Özellikle mesaiye kalan bayan personelin geliş ve gidişlerinde tacize uğradığı iddiaları tartışmayı büyüttü.

?TEK BAŞINA ÇIKAMIYORLAR'

Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş, 2002'de İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü için 1 trilyon 200 milyar liraya Kurtuluş'ta büyük bir bina aldığını söyledi. Durmuş, ?Ancak binayı anlaşılmaz biçimde AKP'ye verdiler. Buna karşılık AKP'liler hoşnut olsun diye şu anki binayı kiraladılar. Kiralık binaya milyarlarca lira tadilat masrafı yaptılar. Pavyonların ortasında çalışan bayan personel tacize uğruyor. Sürekli şikayet alıyorum. Bayanlar çıkışta ya eşlerini bekliyor ya da gruplar halinde otobüs duraklarına yürüyor? dedi.

İDDİALAR KASITLI YAYILIYOR

İlaç Eczacılık Genel Müdürü Mahmut Tokaç ise, ?Binayı, İdari ve Mali İşler birimi kiralar. Üstelik bize şikayet gelmedi. Biliyorsunuz pavyonlar gündüz çalışmıyor. Bu nedenle sorun olmuyor? dedi. Tokaç, bu tür haberlerin ?kasıtlı olarak' yayıldığını ileri sürdü.

Öte yandan, SSK'nın bir binasının da tamamen çürümeye terk edildiği ortaya çıktı. TBMM'nin hemen karşısındaki Tunus Caddesi'nde bulunan çok katlı binanın içler acısı hali, görenlere ?pes? dedirtti. Camları, pencereleri tamamen sökülen, ara duvarları bile kırılan binada tinerciler tarafından yangın çıkarıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber