CHP: Dikkat! Arınç 120 mesir macunu kaptı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Mart 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, gazetecileri Manisa Mesir Şenlikleri'nde 120 tane mesir macunu kapan TBMM Başkanı Bülent Arınç konusunda uyardı.

Koç, gazetecilere, "Aman dikkat, Meclis Başkanını soru sorarken ya da haberlerinizle kızdırmayın. 120 mesir macununu birden yiyerek cevap vermeye kalkarsa vay halinize" dedi. Koç, dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in, "Yargının siyasallaşmasının, bir ülke için en kötü olay" dediğini anımsattı. Koç, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay üyelikleri seçiminde AKP'nin tavrının, Çiçek'i tekzip edercesine, yargının siyasallaştırılması yönünde atılmış ibret verici adımlar olduğunu savundu.

KONUŞMUYORLAR

Bir çifte standarda dikkat çekmek istediğini belirten Koç, "Sözüm, kendinden menkul aydınlarımıza, sapına kadar AB'ci olan özel vakıf üniversitelerindeki akademisyen arkadaşlarımıza, katıksız AB'cilere, insan hakları, özgürlükler, demokrasi sihirli sözcüklerinin arkasına saklanarak, Türkiye'de her türlü bölücülüğü, ayrımcılığı, emperyalist talebi dile getirip savunanlara; AB ilerleme raporlarında, yargı bağımsızlığıyla ilgili, Türkiye'nin değerlendirilmesine ilişkin niye hiçbiriniz ağzınızı açmıyorsunuz?" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber