Sarp Sınır Kapısı'nda FETÖ'ye geçiş yok

FETÖ'cülerin, Gürcistan'daki imamları sayesinde sınırdan firar ettiğini belirleyen güvenlik birimleri, özel bir ekip oluşturdu. Bir yılda aralarında bölge imamlar dahil 157 hain yakalandı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Eylül 2017 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sarp Sınır Kapısı'nda FETÖ'ye geçiş yok

Devrim TOSUNOĞLU

FETÖ üyesi eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara gibi önemli isimlerin kaçış için kullandıkları Sarp Sınır Kapısı'nda Artvin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri son bir yıl içerisinde 157 kişiyi gözaltına alındı. FETÖ elemanları kimi kardeşinin kimliği ile kimi sahte pasaport ile kimi gürcü kimliği ile Sarp sınır kapısından geçmeye çalıştı. Kaçak geçişler karşısında eğitimden geçirilen polisler tarafından tek tek toplandılar.

Eğitimli polisler görevlen

Artvin İl Emniyet Müdürlüğü personeli eğitimden geçirerek özellikle ' Profil Analiz' çalışması üzerinde eğitimler verdi. Şüpheli hareketler sergileyen kişileri takibe alan polis sınırdan geçişlerini engelledi.

Aralarında iha uzmanı bile var

Artvin emniyeti Sarp sınır kapısında sıkı tuttuğu denetimler sayesinde kaçak FETÖ'cüleri yakaladı. Bir yıl içerisinde 157 FETÖ şüphelisi yakalandı. Yakalananlar arasında Adile Sadullah Mermerci eski Emniyet Müdürü G.K., Siirt Polis Meslek yüksekokulu Emniyet Müdürü Erol Ö., Konya Barosuna bağlı avukat E.Ş., Tokat Barosuna bağlı avukat A.G., Emniyet Amiri S.Y., Jandarma Yarbay H.P., Yarbay Ö.S., Katip M.S., Maliye Gelir Uzmanı F.A.K., Süleyman Demirel Üniversitesi araştırma görevlisi C.B. ve insansız hava aracı uzmanı üsteğmen R.D.G. yakalandı.

Gelini de kaçmaya çalışmıştı

Yapılan çalışmalarda kaçak yollardan kaçmaya çalışanlar arasında teröristbaşı Gülen'in yeğeni K.G.'nin eşi H.G.'nin de yer aldı. H.G.'nin hakkındaki yakalama kararına rağmen kimlik ile kaçmaya çalıştığı ve polislerin dikkati sayesinde yakalandığı ortaya çıktı. Gözaltına alının FETÖ üyelerinin 39'u tutuklanmıştı.

Hainlerin kimlik oyunu

Hain terör örgütü ile bağlantılı ve yurtdışına kaçmak isteyen FETÖ elemanlarının özellikle kardeşlerinin kimliğini kullandığı ortaya çıktı. Bazı FETÖ'cülerin gürcü çeteler ile iletişime geçtiği ve sahte pasaportu kullandıkları tespit edildi. Bu FETÖ üyeleri de yakalandı.

23 yardakçıya kelepçe

Jandarma Yarbay Hüseyin Polatcı, Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında arandığı sırada Sarp Sınır Kapısı'ndan sahte kimlikle geçmeye çalışırken yakalandı. FETÖ'ye yönelik operasyonda, örgüt üyelerinin Gürcistan'a kaçmalarına yardım eden 23 kişi yakalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber