12 yaşında 10 YTL için çalışıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Milas ilçesinde çöpten hurda toplayarak ailesine katkı sağlayan 12 yaşındaki Ali Gülşen, en çok maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemediği için üzüldüğünü söyledi. Mardin'den Milas'a 4 ay önce göç eden 5 çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olan Ali Gülşen, AA muhabirine, sattığı hurdalardan günde 10 YTL kazandığını anlattı.

Babasının inşaat işçisi olduğunu söyleyen Gülşen, ''Babam çoğu zaman iş bulamıyor. Ben de ailemin geçimine katkı sağlamak amacıyla çöpten hurda toplamak zorunda kalıyorum. Kazandığım 10 YTL ile kardeşlerime de bakıyorum'' dedi.

Ailesinin kendisini okula göndermeyip çöpten hurda toplattığını belirten Ali Gülşen, şöyle dedi:

''Babam söz vermesine rağmen beni okula göndermedi. İlkokul 5. sınıfı bitirdikten sonra Mardin'den buraya geldik. Okula gitmek istiyorum ama aileme katkıda bulunmak için çalışmak zorundayım. Ailem bana okula burada da devam edebileceğimi söylemişti. Ancak burada çalışmak zorunda kaldım. Okula gitmek benim en büyük hayalim, gidemiyorum. Büyüklerimden yardım bekliyorum.''

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy ise konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük Ali'ye yardımcı olmak için gerekeni yapacaklarını söyledi.

Ersoy, şunları kaydetti:

''Atatürk İlköğretim Okulu Müdürünü ve ilgili mahalle muhtarını arayarak, Ali'nin ailesiyle görüşülmesini istedim. Eğer aile, Ali'yi okula göndermemekte diretirse bu kez İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvuruda bulunacağız ve yardım talep edeceğiz. Ali bizim evladımız ve ona sahip çıkacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber