Bakanı Çelik'in açılışını yapacağı okul önünde 'tükürük' gerginliği

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2007 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in açılışını yapacağı okul önünde açıklama yapmak isteyen Türk Eğitim-Sen Adana 2 Nolu Şube yöneticileri ile sivil polis memurları arasında "tükürük" yüzünden gergin anlar yaşandı.

Bakan Çelik, açılışını yapacağı Piri Reis Anadolu Lisesi'ne gelişi sırasında kendisini karşılayan öğrencilerle "çak" yaparak tören alanına geçti. Bu sırada, Kamu Sen Adana İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse ile yöneticiler de "2007/19 Nolu Genelge Geri Çekilsin", "Köleliğe Son" yazılı dövizler açarak açıklama yapmak istedi.

Şube Başkanı Kamil Köse ile yöneticiler, Vali İlhan Atış ve polisin uyarısı üzerine dövizlerden bazılarını indirdi. Ancak, genelgenin geri çekilmesini isteyen döviz indirilmeyince gerginlik yaşandı. Sendikacıların, Bakan Çelik'le görüşme talebinde ısrarlarını sürdürmesi üzerine bir sivil polis memuru ile İl Temsilcisi Köse arasında tartışma çıktı. Köse'nın, sivil polis memurunun kendisine "tükürdüğünü" iddia ederek "Tükürme" diye bağırması üzerine sendika yöneticileri de sloganlar atarak tepki gösterdi. Yaşanan gerginlik, Vali Yardımcısı Turgut Serimer'in araya girmesiyle yatıştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber