Sıcaklık doğuda 10 derece azalacak-Haritalı

Doğu kesimlerde 6 ila 10 derece azalacağı, batı bölgelerde 4 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Eylül 2017 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sıcaklık doğuda 10 derece azalacak-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl ve Tunceli çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde (Hopa, Arhavi, Kemalpaşa, Borçka, Murgul) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli (40-60km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde 6 ila 10 derece azalacağı, batı bölgelerde 4 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40-60 Km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların; öğle saatlerine kadar Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde (Hopa, Arhavi, Kemalpaşa, Borçka, Murgul) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ( sel, heyelan, su baskını, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber