Araştırma görevlilerinin özlük haklarına ilişkin olarak "Ege Üniversitesi Araş. Gör. Platformu"nun yayımladığı bildirge

Haber Giriş : 30 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EGE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ PLATFORMU

(EÜEFAGP) BİLDİRGESİ-26 MAYIS 2004/İZMİR

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlileri aşağıda belirtilen konularda fikir birliği içinde olduklarını kamuoyunun bilgisine sunarlar:

1- Araştırma Görevlileri üniversitelerin geleceğini belirleyen kadrolardır.

2- Araştırma Görevlileri ve Yardımcı Doçentler üniversitelerin daimi statüde çalışan personeli olmalıdır.

3- Araştırma Görevlileri ve Yardımcı Doçentlerin ücretleri kendilerinden beklenen başarı ölçütlerine uygun olarak en kısa sürede düzeltilmelidir.

4- Araştırma Görevlilerinin üniversite senatolarında ve fakülte yönetim kurullarında temsilcileri seçilmeli, görev ve sorumlulukları ilgili yasalarda tanımlanmalıdır.

5- Araştırma Görevlileri Temsilcisi, Üniversite Senatosu, Fakülte Kurulu ve Bölüm Kurullarında eşit oy hakkına sahip olmalıdır.

6- Araştırma Görevlileri, demokratik ve özerk bir üniversite için Rektörlük seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip olmalıdır.

7- Araştırma Görevlileri, konferans, yayın, yabancı dil, yurtdışı çalışma imkanı vs. konularında öncelikli olarak desteklenmelidir.

8- Yardımcı Doçentliğe yükseltmelerde, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Güzel Sanatlar disiplinlerinin nesnel ölçüleri dikkate alınmalıdır.

9- Üniversitelere ilişkin olarak hazırlanan yasa tasarılarında Araştırma Görevlilerinin görüşleri dikkate alınmalıdır.

10- Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlileri Platformu, Türkiye Araştırma Görevlileri Platformu ile birlikte çalışma kararı almıştır.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
Araştırma Görevlileri Platformu Sözcüsü
Arş.Gör. Atakan Hatipoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber