Mektepli itfaiyeciler geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2007 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin ilk yüksekokul mezunu itfaiyecileri İzmir'de yetişecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ege Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile Ege Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılacak Yangın Güvenliği Meslek Yüksekokulu'na belediyenin teknik destek vermesi konusunda, işbirliği anlaşması yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır'ın imzaladığı protokole göre, Ege Yangın Güvenliği Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim görecek itfaiyeci adayları, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı teknik destekle eğitim görecek.

Protokolün imzalanması nedeniyle düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ?İzmir çok farklı bir kent. İlklerin kenti unvanını pek çok konuda hak etmiş bir kent. Belediye üniversite işbirliği ile bir yüksekokul kurulması da bu ilklerden biri? dedi.

Kocaoğlu, İzmir'in Türkiye'deki 3 bin 152 belediyenin yararlanabildiği, Avrupa'nın en modern itfaiye eğitim merkezine sahip olduğunu belirterek, bu tesislerin şimdi de üniversitenin hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır ise Türkiye adına örnek alınacak bir protokolün imzalandığını söyledi.

UYGULAMALI EĞİTİMLER TOROS'TA

Ege Üniversitesi bünyesinde hizmet verecek Yangın Güvenliği Meslek Yüksek Okulu'nda gösterilecek uygulamalı eğitimlerinin tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Toros'taki eğitim merkezinde yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konuda eğitimci, gözetmen ve malzeme desteğini de sağlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber