Başbakan Erdoğan'a protesto.. 2 kişi gözaltına alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2007 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, insan ve kadın hakları konusunda uluslararası toplumun geldiği en son noktayı vazgeçilmezleri arasında saydıklarını söyledi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Mamak Lale İş Merkezi'nde düzenlenen 3. 'Yerel Yönetimlerde Kadın' Şurası'nın açılışında bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, son 4.5 yılda yapılan en önemli reformlardan birinin yerel yönetimlerde yapılan reform olduğunu ifade etti. Türk kültüründe annenin yerinin çok önemli olduğuna işaret eden Bakan Aksu, onun hiçbir yar ve yarenle değişilmeyeceğini vurguladı. İnsan ve kadın hakları konusunda uluslararası toplumun geldiği en son noktayı vazgeçilmezleri arasında saydıklarını ifade eden Aksu, bunun için pek çok yasal düzenleme yaptıklarını belirtti. TBMM başta olmak üzere Başbakan'ın ve bakanların, kadınların ve kız çocukların insan haklarının geliştirilmesi için azami gayret sarfettiğini vurgulayan Aksu, "Bütün çabamız kadınlarımızın toplumda hakettiği yere gelmesi içindir. Yaptığımız çalışmalar başarıyla sonuca ulaşacaktır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün ise parti olarak kadının katılımcı rolünü her geçen gün artıran bir politika izlediklerini kaydetti. AK Parti'nin ana kademelerinde kadın sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Ergün, yüzde 10 olan oranın yüzde 30'lara yükseldiğini bildirdi. Kadının şehirleri etkilemesinin bugünkü kadın belediye başkanı ve il genel meclisi üyesi sayısı ile mümkün olmadığını vurgulayan Ergün, belediye meclisi ve il genel meclislerinde kadın sayısının artırılması gerektiğini ifade etti.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Selma Kavaf ise AK Parti'nin seçilmiş yerel yöneticilerinin, Türkiye'yi farklı bir kulvara taşıma iddiasında olan bir kadro olduğunu belirtti. Türkiye'de zincirleme bir yeniden yapılanma sürecinin yaşandığına işaret eden Kavaf, amaçlarının demokrasinin standartlarını ve Türk insanının hayat kalitesini yükseltmek olduğunu vurguladı. Kavaf, bunun için daha demokratik, daha sivil, daha katılımcı bir yönetim anlayışı benimsediklerini dile getirdi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen Şura'ya Türkiye'nin 81 ilinden gelen kadın kolları üyeleri katıldı. Başbakan Erdoğan'ın hem Yerel Yönetimler Kadın Şurası, hem de Mamak Belediyesi'nin toplu açılış törenine katılmak üzere geldiği Lale İş Merkezi çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Başbakan Erdoğan'ın Lale İş Merkezi'ne gelişinden kısa süre önce protesto girişiminde bulunan iki kişinin Başbakanlık korumalarınca etkisiz hale getirilerek gözaltına alındığı öğrenildi. Başbakan Erdoğan, Şura ve açılış töreninin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin ve beraberindeki bakanlarla öğle yemeği yedi. Erdoğan, Lale İş Merkezi'nden, Mamak Belediyesi Zabıta ekiplerinden oluşan tören bölüğü tarafından uğurlandı. Makam aracına binerken vatandaşları selamlayan Başbakan Erdoğan, korumalarına, vatandaşların arasında bulunan çocukları işaret ederek, çocuklara oyuncak dağıtmaları talimatını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber