Sonja Öğretmen krizi devam ediyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Mart 2007 07:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Iğdır'da okul müdürüyle tartışan Sonja Aygül Pervaneli'nin tayini çıktı. Devreye giren Vali tayini durdurdu. Ancak bu kez de öğretmen ile müdür yardımcısı birbirine girdi

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, verdiği talimatla tayinini durdurduğu matematik öğretmeni Sonja Aygül Pervaneli'ye destek için Yaycı köyündeki 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) öğretmenlerle bir toplantı yaptı. Ancak Karahisarlı'nın bu girişimine karşın, üç gün önce okula gönderilen yardım malzemelerinin taşınması sırasında çıkan kavgada birbirlerini tartakladıkları için adliyelik olan Pervaneli ile Müdür Yardımcısı Şemsettin Öztürk şikâyetlerinden vazgeçmedi.

3 yıl önce geldi

Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ni bitirdikten sonra 3 yıl önce Yaycı'daki YİBO'ya matematik öğretmeni olarak atanan Pervaneli, 7 ay önce okul müdürü Mehmet Dağdelen ile anlaşmazlığa düştü. Hakkında açılan soruşturma sonrası Kulekent İlköğretim Okulu'na tayin edilen Pervaneli, Vali Karahisarlı'ya sorunlarını anlattı. Karahisarlı'nın talimatı üzerine tayin durduruldu ve Pervaneli yeniden Yaycı'ya döndü.

Şikâyetçi oldular

Ancak pazartesi günü görevine başlayan Pervaneli, kadın dernekleri tarafından gönderilen yardım malzemelerinin taşınması sırasında Öztürk'le tartıştı. Öğrencilerinin gözleri önünde yaşanan kavga sonrası Pervaneli ve Öztürk, jandarmaya başvurarak şikâyetçi oldular. Bu kavga üzerine Vali Karahisarlı okula gitti ve öğretmenlerle toplantı yaptı. Karahisarlı'nın "öğretmenler topluma örnek olmalı" uyarısına rağmen, Pervaneli ile Öztürk arasındaki gerginlik sona ermedi. Müfettişler olaya tanık olan öğrenci ve öğretmenlerle görüşürken, elinde bandajla okula gelen Pervaneli bir açıklama yapmadı.

Öğretmenlerden tepki

Pervaneli'nin tavırlarına tepki gösteren bazı öğretmenler ise okuldaki 13 kadın öğretmenin de Pervaneli gibi giyindiğini, ancak tayinini kıyafet sorunu gibi gösterip durdurmayı başardığını iddia etti. Öğretmenler, "Dayak olayı yok. Şimdi YİBO'ya pimi çekilmiş bomba bıraktılar. Her an patlayabilir" yorumunu yaptılar.

Eğitim-Sen Iğdır Şube Başkanı Ali İpek de okuldaki huzuru bozduğunu iddia ettiği Pervaneli'nin başka bir okulda görevlendirilmesini istediklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber