İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çocukları için başladı seri üretime geçti

"Amigurumi" adı verilen sık iğne tekniğiyle anti alerjik bebek ipliğini tığla örerek, organik oyuncaklar üretip satışa sunan ev hanımı Can, oyuncakların yapımını anlatacağı kitabını çıkarmaya hazırlanıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2017 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocukları için başladı seri üretime geçti

Japonca'da "Amigurumi" adı verilen teknikle tığla sık iğne şeklinde içi doldurulmuş organik oyuncaklar örerek, sosyal medyada satışa sunan iki çocuk annesi, ev hanımı Özgül Can, rengarenk hazırladığı oyuncaklarla çocuklar için sevimli bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Çocuklarının kimyasal madde barındıran plastik oyuncaklarla oynamaması için internetten izlediği videolarla Amigurumi tekniğiyle oyuncak örmeye başladığını belirten Can, çevresinden aldığı siparişler sonucu işini sosyal medyaya taşımaya karar verdiğini söyledi.

Çocuk gelişimi bölümü mezunu, iki çocuk annesi 28 yaşındaki Can, Japonca kökenli bir kelime olan Amigurumi tekniğinin tığ ya da şişle sıkı bir şekilde örülen içi doldurulmuş oyuncak anlamına geldiğini aktardı.

Ürettiği organik oyuncaklarla ilgili AA muhabirinin sorularını cevaplayan Can, çocuklarına sağlıklı oyuncaklar üretmek için bu işe başladığını anlatarak, ''Çocuklarım organik oyuncakları çok sevdi. Çevremde birkaç yerden sipariş aldım, onlara da ördüm. Siparişler artınca sosyal medyadan satış yapmaya başladım. Çocuklarım için ördüğüm oyuncakların resmini çekerek siteye koydum ve sipariş üzerine örmeye devam ediyorum.'' diye konuştu.

Alerji yapmıyor

Tığ ve yumak ile bir dünya sevgi biriktirdiğini ve organik oyuncak örmekten zevk aldığını dile getiren Can, şu ifadeleri kullandı:

''Antibakteriyel özellik taşıyan akçaağaçtan üretilen ve diş kaşıyıcı olarak kullanılan ahşapları alarak, ördüğüm çeşitli hayvan ve meyve figürleriyle birleştiriyorum. Bu oyuncaklarda çocuklara zarar vermeyecek anti alerjik ipler kullanıyorum. Amigurumi ipleri tüylenme yapmıyor. Çocukların ağzına ya da boğazına kaçmıyor. Organik oyuncakları ağızlarına çok rahat bir şekilde alabiliyorlar. Kesinlikle alerji yapmıyor. Tür olarak daha çok hayvan figürleri örüyorum. Ayı, goril, maymun, kirpi, kuzu, tavşan, kurbağa gibi oyuncaklar çok fazla ilgi görüyor. Oyuncakların içini doldurmak için silikon elyaf kullanıyorum. Çok sıkı örülen bir örgü modeli olduğu için elyafın dışarı çıkması mümkün değil. Oyuncakların fiyatı boyutuna göre 20 ila 150 lira arasında değişiyor. Yapımı ise yine boyutuna göre 2-3 gün sürüyor.''

ZEYNEP RAKİPOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber