İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Klor gazından etkilenen köylüler taburcu edildi

Siirt'in Aktaş köyünde klor gazı sızıntısından etkilenen 135 kişinin Siirt Devlet Hastanesindeki tedavileri tamamlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2017 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Klor gazından etkilenen köylüler taburcu edildi

Siirt'in Aktaş köyünde klor gazı sızıntısının etkilenen 135 kişi taburcu edildi.

Aktaş köyünde 11 Eylül'de meydana gelen gaz sızıntısından etkilenen 135 kişinin Siirt Devlet Hastanesindeki tedavileri tamamlandı. Taburcu edilen vatandaşlar köylerine döndü.

Yaşamın normale döndüğü köyde vatandaşlar olaya anında müdahale edilerek tehlikenin büyük boyutlara ulaşmamasından memnuniyet duyuyor.

"Devletimiz gerekeni yaptı"

Hayrettin Çelikbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadıkları üzücü olayda devletin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini söyledi.

Tankın vanasının açılmasıyla 5-10 dakikada gaz kokusunun köye yayıldığını anlatan Çelikbaş, şunları dile getirdi:

"O kokuyu kim hissettiyse hemen kolluk kuvvetlerine ve sağlık personeline haber verdi. Hastaları hemen hastaneye götürdük. Öğrendiğimize göre klor gazıymış. Devletimiz, başta Valimiz olmak üzere vali yardımcılarımız, Alay Komutanımız, AFAD ve sağlık ekipleri gerekeni yaptı."

Çelikbaş, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu dile getirerek, bir daha benzer olayların olmamasını temenni etti.

"Büyük bir tehlikeden kurtulduk"

Nuri Kezer olayın ardından Vali Ali Fuat Atik ve diğer devlet yetkililerinin kendilerini bir an olsun yalnız bırakmadığını söyleyerek, "Çok şükür kimseye bir şey olmadı. Büyük bir tehlikeden kurtulduk. Allah devletimize zeval vermesin, bizimle ilgilendiler." diye konuştu.

Siirt'in Aktaş köyünde tanktaki klor gazı sızıntısından etkilenen 135 kişi, Siirt Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında köy sakinlerinden C.Ç, C.C. ve A.K'nin Kurtalan Belediyesine ait su deposundan çaldıkları klor tankını köye getirdikleri ve içerisinde ne olduğunu merak ederek tankın vanasını açtıkları belirlenmişti. Gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklanmıştı.

Fecri Barlık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber