Bakan Çelik, temelini attığı okulu eğitime açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mart 2007 15:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, temelini 2 yıl önce attığı Özel Çukurova Burç İlköğretim Okulu'nu eğitime açtı. Bakan Çelik, burada kendisini 40 yıl önce okutan öğretmenini görünce duygulu anlar yaşadı

Başarılarıyla ve düzenledikleri proje yarışmaları ile adından söz ettiren Burç Okulları'nca Seyhan ilçesi 2000 Evler Mahallesi'nde Osmanlı mimarisinden esinlenerek yaptırılan ilköğretim okulunun temeli iki yıl önce yine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından atılmıştı.

Bakan Çelik, açılış için geldiği okulda protokolden önce kendini karşılayan öğrencilerle "çak" yaparak selamlıştı, öğrencilere sarılarak sevgisini gösterdi. Bakan Çelik'i açılışta bir süpriz bekledi. 1968 yılında Batman Bölge Yatılı İlköğretim Okulu'na geldiğinde 3. sınıfta olan Bakan Çelik, "Bana annelik- babalık yaptı" dediği öğretmeni Duygu Akça'yı görünce duygulandı. Bakan Çelik, öğretmenini elini öperek kendisine girişte verilen çiçeği öğretmenine hediye etti.

Bakan Çelik, konuşması sırasında öğretmeni ile ilgili anısını şöyle anlattı; "1968 yılında baba-ana ocağından ilk defa ayrılmış, ilk okul 3. sınıfa giden bir çocuktum. Bunun benim üzerimdeki ağırlığı çok büyüktü. Tam okulu bırakmaya hazırlanırken bana anne şevkati ile yaklaşıp moral veren Duygu Akça hanımefendiyi unutmam mümkün değildir. Bugün karşınızda bakan olarak bulunuyorsam bunu kendisine borçluyum. O zaman bana sahip çıkılmasaydı ilkokulu bile bitemezdim."

Eğitimde feda edilecek tek bir fert olamayacağını dile getiren Bakan Çelik, öğretmenliğin sevgi ve şevkatle yapılabilecek bir meslek olduğunu vurguladı.

Devlet okulu- özel okul ayrımı yapan demode zihniyeti taşımadıklarını söyleyen Çelik, "Biz eğitimi bir bütün olarak, devlet, özel teşebübbüs, sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket ederek yapması gereken bir faaliyet olarak görüyoruz. Ancak bu birliktelikle muassır medeniyeti yakalayabiliriz." dedi.

Konuşmasına başlarken öğrencilere "gül bahçesinin gonca gülleri" olarak hitap eden Çelik, okulun temelini iki yıl önce attığını hatırlatarak, "Bu okulu hizmete açmak boynumun borcuydu. Bu borcu yerine getirmekten memnuniyet duyuyorum. Adana'da yıldız gibi parlayanböyle bir okulun yapılmasına vesile olanları alkışlıyorum. Mimari, inşaat kalitesi ile örnek okul olmuş. Buradaki öğretmenlerin herbiri ayrı çiçek olan öğrencileri en iyi şekilde yetiştireceğine inanıyorum." diye konuştu.

Burç Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun da 1993 yılında eğitim faaliyetine başladıklarını ve 9 okulda 3 bin öğrencinin okuduğunu belirterek devlete bir yılda eğitim katkısının 9 milyon YTL olduğunu söyledi.

Coşkun, 28 derslikli okulun 1.5 milyon YTL'ye mal olduğunu ve toplam 12 bin metrekare açık, 11 bin metrekare kapalı alan bulurduğunu kaydetti.

Burç Okulları Genel Müdürü Hasan Aşçı, okulun Adana'daki özel okullar içinde mimarisiyle ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.

Başarılarının yanısıra daha iyi mekanlarda öğrencilere hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Aşçı, "Bu tarz bir okul Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Adana'nın en sakin yerleşim alanlarında oluşturulan ve kampusuyle de dikkat çeken okulda her türlü sportif faaliyetin yapılacağı yerler tesis ettik." şeklinde konuştu.

1200 öğrencinin eğitim -öğretim görebileceği okulun modern ve Osmanlı mirasi tarzında tasarlandığını kaydeden Aşçı, okulda, birinci kademe ve ikinci kademedeki öğrencilerin ayrı binalarda eğitim göreceğini bildirdi. Laboratuvarlar, bilgisayar sınıfları, müzik odaları gibi altyapının yanı sıra her türlü teknik donanıma sahip olan okulda 24 kişilik sınıflarda eğitim veriliyor.

Açılışa Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Milletvekilleri Vahit Kirişçi, Abdullah Çalışkan, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, bürokratlar, işadamları ve veliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber