4 çocuğu ile kendisini 'öldü' gösterip 750 bin YTL'lik arsasını sattılar!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2007 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya'da yaşayan 75 yaşındaki gurbetçinin kendisi ve 4 çocuğunu düzenledikleri sahte evraklar ile ölü gösterip Antalya'da bulunan ve yaklaşık 750 bin YTL değerindeki arsasını sattılar.

Vergi borcunu ödemek için geldiği Antalya'da dolandırıldığını anlayan gurbetçi kendisi ve 4 çocuğunun yaşadığını ispat ederek arsayı satın alan H.T. ve Ö. S. hakkında dava açtı.

Almanya'da işçi olarak çalışan 75 yaşındaki Musa Kazım Fidan 1989 yılında Ahatlı Mahallesi'nde 579 metrekare arsa satın aldı. 18 yıl boyunca arsasının vergisini ödediğini söyleyen gurbetçi Fidan, "2006 yılına kadar her yıl Antalya'ya gelerek vergimi ödüyordum. Geçen yıl tekrar vergimi ödemek için geldiğimde vergi dairesindeki memur benim ve 4 çocuğum öldüğünü ve arsanın başkasının üzerinde bulunduğunu söyledi. Önce büyük bir şok yaşadım ardından nüfus dairesine gittim. Nüfus dairesinde benimle birlikte çocuklarım Doğan, İlyas, Metin ve Sefer'in de ölü göründüğünü öğrendim. Oradan Tapu Müdürlüğü'ne geçtiğimde yaşıyor olarak görünen tek oğlum Ecevit Fidan adına sahte bir kimlik düzenlendiğini ve arsanın onun üzerine geçirildiği öğrendim. Tapudaki oğluma ait kimlikte tanımadığım bir insanın fotoğrafı vardı ve arsam H.T. ve Ö. S. isimli 2 kişiye satılmış onlardan da Cemal Gözüaçık isimli bir müteahite satıldığını öğrendim"dedi.

Hemen savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Fidan, "Bütün çocuklarım ile birlikte Antalya'ya gelerek yaşadığımızı ispat ettik. Arsayı üzerine alan oğlum Ecevit Fidan 2006 yılında Türkiye'ye hiç gelmediği pasaport kayıtlarından tespit edildi. Arsamızı geri almak için elimizden gelen her şeyi yapacağız"dedi.

Antalya 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde davanın 2. duruşması yeterli delil olmadığı ve şahitlerin dinlenmesi için 24 mayıs tarihine ertelendiğini söyleyen Fidan, "Tapu dairesinde bu işlemleri yapan memurlar için valilik tarafından idari soruşturma sürdürülüyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber