İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmenlere zorunlu hizmet affı geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'in açıklamaları, zorunlu hizmet affına işaret etmekte...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Eylül 2017 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenlere zorunlu hizmet affı geliyor

Farklı illerde görev yapan öğretmenlerin hizmet puanlarındaki farklılığa yönelik bir soru üzerine Müsteşar Yusuf Tekin, Bakanlığın coğrafi bilgi sistemindeki bilgileri revize edecek bir çalışma yürüttüklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bütün okullarımızı, içinde bulunduğu sosyo kültürel şartlar, coğrafi koşullar, güvenlik koşulları, fiziki imkanlar üzerinden değerlendirip bir notlandırma sistemi yapacağız. Türkiye'deki 70 bine yakın kurumumuzun tamamı, 200'e yakın bir gösterge üzerinden notlandırılacak. Bu notlandırma konusunda her bir okulumuzun koşulu değerlendirilecek ve öğretmenlerimiz de bu anlamda bu okulun puanları üzerinden hesap edilen, ona endekslenen bir puanlama sistemine sahip olacak. Bu adaletsizlik de o şekilde giderilmiş olacak."

2009 yılında MEB tarafindan yayınlanan bir yazı ile o yıl yapılması gereken resen zorunlu hizmet atamaları bir yıl ertelenmişti. Biz memurlar.net olarak bu yazı üzerine ve 10 yılda bir zorunlu hizmet affı geldiğini de dikkate alarak zorunlu hizmet affı getirileceğini idda eden bir yazı kaleme almıştık.
ve 2010 yılındaki yönetmelik değişikliği üzerine bakanlık ilçe bazlı zorunlu hizmet bölgesi uygulamasından vazgeçerek okul bazlı zorunlu hizmet uygulamasına geçmiş ve aynı yönetmelikle 2010 dan önce göreve başlayan öğretmenlere zorunlu hizmet affı getirmişti.

Yukarıda yer verdigimiz Müsteşar Yusuf Tekin'in açklamalarında yer alan Bakanlıkça yapılan yeni çalışmalarda;
Coğrafi bilgi sistemindeki bilgilerin revize edilecek olması,
Okulların, içinde bulunduğu sosyo kültürel şartlar, coğrafi koşullar, güvenlik koşulları, fiziki imkanlarin yeniden degerlendirilmesi,
Buna göre okullarda yeni bir notlandırma sistemine geçilecek olması,
Türkiye'deki 70 bine yakın okullun/kurumun tamamının, 200'e yakın bir gösterge üzerinden notlandırılacak olması,
MEB'in yeni bir zorunlu hizmet sistemine geçmek için hazırlık yaptığını göstermektedir.

Yeni bir zorunlu hizmet sistemi ise yeni bir yönetmelikle mümkündür. Yeni yönetmelik yayınlandiginda ise eski sisteme bağlı olarak zorunlu hizmet görevini yapmakta olanlar bu görevlerinden muaf olacaklardır.

Sorun şurdaki, bakanlık bir sürü açıklama yapmakta bunun bazılarını gerçekleştirmekte hatta zamanından önce bile yapmaktadır ama bazı açıklamalar ise bakanlığın tozu arşivlerinde beklemektedir.

Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün, 18.12.2012 tarih ve 229642 sayılı yazılarında, "Görev tanımları" konusuna değinilmiş. Cevabi yazıda; "Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yürütülen Milli Eğitim Bakanlığı; merkez, taşra ve yurtdışı birimlerinde iç kontrol sisteminin kurulması çalışmaları kapsamında Milli Eğilim Bakanlığının süreç hiyerarşisi belirlenmiş olup idari ve mali iş süreçlerinin haritalandırılmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığının iş süreçleri bir kitapta toplanacağı belirtilmiştir.
Ardından yapılacak olan iş etüdü, iş analizi, iş gerekleri ve nitelikleri ile görev tanımları çalışmalarına başlanacaktıri Halihazırda Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında bulunan 72 adet kadro unvanının görev tanımları taslak olarak yapılmış çalışmalar devam ermektedir.
Tüm bu çalışmalar bir iş paketi halinde 2013 yılının ilk altı ayının sonunda tamamlanması planlanmaktadır." açıklamasına yer verilmişti.
Fakat "2013 yılının ilk altı ayının sonunda tamamlanması" sözü verilen "Görev tanımları" 2017 yılı Eylül ayı gelmesine karşılık kamuoyuna açıklanmamıştır.

Kısacası yukarıda yer verilen Yusuf Tekin'in açıklamalarındaki işlemler Bakanlıkça gerceklestirilirse zorunlu hizmet affı gelecek, hata zorunlu hizmet bölgelerindeki öğretmenlere zorunlu hizmet tazminatı bile gelecektir.

Ahmet Kandemir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber