Vergi iadesi tarih oluyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Mart 2007 20:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto Gelir Vergisi Yasası'nda değişiklik öngören yasa, Sezer'in iade gerekçeleri doğrultusunda TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yasada, idari para cezalarının Kabahatler Yasası'na göre tahsilini öngören maddesi Cumhurbaşkanı Sezer'in veto gerekçeleri doğrultusunda yasa metninden çıkarıldı.

Yasayla çalışanlar için de vergi iadesi uygulamasına son verilirken, onun yerine asgari geçim indirimi getiriliyor. Asgari geçim indirimi, mükellefin kendisi için asgari ücretin yıllık brüt tutarının yarısı olacak. Eşi çalışmayan işçi ve memurlara, ayrıca brüt asgari ücretin yüzde 10'u, çocukların her biri için ayrı ayrı olmak üzere, ilk 2 çocuk için yüzde 7.5, diğer çocuklar için yüzde 5 oranında indirim sağlanacak. Yasaya göre, Bakanlar Kurulu, asgari geçim indirim tutarlarını, toplamı asgari ücretin yıllık brüt tutarını aşmamak üzere artırma veya kanuni oranına kadar indirmeye yetkili olacak. Asgari geçim indirimi, 1 Ocak 2008'den itibaren elde edilen gelirler için geçerli olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber