İstifa eden akademisyenden 'Çıtır' açıklaması

İstanbul Beylerbeyi'nde 17 yaşındaki Çıtır isimli köpeği, apartmanda koku yaptığı gerekçesi ile gece yarısı bir taksinin bagajında Ataköy'e götürüp bırakan akademisyen Özlem Kumrular, çalıştığı üniversiteden istifa ettiğini açıkladı. Kumrular, Hürriyet'e yaptığı açıklamada iddiaları yalanlayarak, "Apartmanımızda yıllardır baktığımız Çıtır koma halinde olduğu için Cebeci Barınağı veterinerlerine teslim edilmiştir. Gerekli belgeler ve bilgi kurumda resmi olarak mevcuttur" dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Eylül 2017 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstifa eden akademisyenden 'Çıtır' açıklaması

Kumrular, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gündemdeki Çıtır köpek meselesine dair sürecin sağlıklı yürümesi adına Bahçeşehir Üniversitesi'ndeki görevimden istifa ettiğimi bildiririm" dedi.

Kumrular'ın Ataköy'de sokağa bırakmasının ardından koma halinde Sultangazi'deki barınağa götürüldüğü ortaya çıkan Çıtır'ın burada yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Öte yandan Kumrular, hakkındaki iddialarla ilgili Hürriyet'e açıklama yaptı. Çıtır'ın sokağa bırakıldığı iddiasının asılsız olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Apartmanımızda yıllardır baktığımız Çıtır koma halinde olduğu için Cebeci Barınağı veterinerlerine teslim edilmiştir. Çıtır'ın sahibi olduğunu iddia edenler o haliyle neden Çıtır'ı başkasına ait bir apartmanda ölüme terk etmiştir? Çıtır'ı bu kuruma bıraktığımıza ilişkin belge Veterinerlik Müdürlüğü'nce gönderilmiştir. Cebeci Barınağı 7/24 bakım hizmeti veren bir kurumdur. Gerekli belgeler ve bilgi kurumda resmi olarak mevcuttur. Çıtır'ın sokağa bırakıldığı iddiası tamamen asılsızdır. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber