110 personelden 30'u müsteşarın hemşerisi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Mart 2007 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) toplantılarına katılmadığı için Yargıtay ve Danıştay'a üye seçimlerini engellemekten hakkında suç duyurusu yapılan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga, yönetim kurulu başkanı olduğu Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'na (ATGV) hemşerilerini doldurmakla da suçlandı.

İSTANBUL Taksiciler Birliği'nin Adalet Bakanlığı ile ATGV aleyhine açtığı davada mahkemeye sunulan bir belge, İstanbul ATGV'deki 110 personelden 30'unun Fahri Kasırga'nın memleketi Çayeli ve Rize nüfusuna kayıtlı olduğunu ortaya koydu. SSK'nın bordro listesinde yer alan 23 Çayeliliden 7'sinin müsteşarın yeğenleri olduğu, çoğunluğu şoför kadrosundaki personelin 2 bin 326 YTL'ye kadar maaş aldıkları görüldü.

Davacıların avukatı Mahmut Tanal, Adalet Bakanlığı ile ATGV arasında organik bir bağ olduğunu, Bakanlık Müsteşarı'nın aynı zamanda vakfın başkanlığını yürüttüğünü vurgulayarak şunları söyledi:

"Mevcut olan bu bağ nedeniyle davalı vakıf araçlarını çalıştırmaktadır. Davalı vakıf başkanının, başkan ve müsteşar sıfatıyla savcılar üzerinde yer değiştirme ve atamalarla ilgili ne derece etkili olduğu bilinmektedir. Müsteşarın vakıf araçlarının çalıştırılmasıyla ilgili sözlü veya yazılı talimatlarının savcılar üzerindeki bilinen etkisi nedeni iledir ki, savcılar icra müdürlüklerine ATGV araçlarıyla hacze gidilmesi talimatı vermektedirler."

Avukat Tanal, vakıfta istihdam edilen şoförlerin önemli bölümünün Fahri Kasırga'nın memleketi Çayeli nüfusuna kayıtlı olduğunu, aynı soyadını taşıyan kişiler bulunduğunu öne sürünce vakıf avukatı "dedikodu" dedi. Bunun üzerine Tanal, İstanbul ATGV'deki 110 kişinin SSK bordro listesini sundu.

Listedeki 110 kişiden 30'unun çoğunlukla Müsteşar Kasırga'nın memleketi Çayeli ve Riza nüfusuna kayıtlı olmaları dikkat çekti. Listedeki "Kısır" ve "Kasırga" soyadlı kişiler için, "Bu 7 kişi açaba kimin yeğenleridir?" diye soran Avukat Tanal, "Davalı vekilinin beyan ettiği şekilde şoförlerle ilgili beyanların dedikodu olmadığı bu belgeyle anlaşılmaktadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber