Organ naklinde yeni bir çağ

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Mart 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Böbrek naklinde, Antalyalı doktorlar 'çığır' açtı. Sıfır kan grubundan 22 yaşındaki Can Akgün'e, A1 kan grubundaki babasından böbrek nakli gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi'nde doku uyumsuz böbrek naklinin ardından şimdi de kan uyumu olmadan böbrek nakli gerçekleştirildi. Sıfır kan grubuna sahip Can Akın Akgün, A1 kan gruplu babasının tek böbreğiyle yeniden hayata bağlandı. Antalya Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alper Demirbaş yaptıkları operasyonu 'organ naklinde devrim' olarak adlandırırken, "Bundan sonra canlıdan organ nakilleri yüzde 30 oranında artacak" dedi. Annesi ve babasıyla kan grubu ile doku uyumu bulunmayan Can Akgün (22) diyalizle hayatını sürdürüyordu. Bu sırada SABAH'ta 'kan uyumsuz böbrek nakli yapılacak' haberini okuyan Adanalı Mehmet Akgün, oğlunun adını bu operasyon için yazdırdı. Daha önce "Kan gruplarınız uymuyor organ nakli yapılamaz" diye geri çevrilen baba-oğul bu kez uygulama için seçildi.

'HİÇ TEREDDÜT ETMEDİM'

Geçen çarşamba yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Can Akgün çok mutlu olduğunu söylerken, baba Mehmet Akgün de, "Oğluma böbreğimi vermekte bir an bile tereddüt etmedim" dedi. Can'ın sağlık durumunun çok iyi olduğu da belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber