MEB rehberlik kursu açacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2007 11:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, özel dershanelerde görevlendirilecek rehber öğretmen temininde güçlük yaşandığı için bu sorunu gidermek adına "rehberlik kursu" açacak.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Öner Güney, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik adına 81 il valiliğine konuya ilişkin bir genelge gönderdi.

Rehber öğretmen ihtiyacının, kaynak olarak belirlenen yüksek öğretim programlarından karşılanamaması halinde yüksek öğretim kurumlarının felsefe grubu öğretmenliği ya da orta öğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans ya da pedagojik formasyon programını tamamlayan felsefe bölümü ve sosyoloji bölümü mezunlarından karşılanacağı belirtilen genelgede, "Eğitim bilimleri fakültesi ile eğitim bilimleri bölümlerinin, eğitim programları ve öğretimi, eğitim yöneticiliği ve deneticiliği, eğitimde ölçeme ve değerlendirme, eğitim yönetimi teftişi planlaması ile halk eğitimi bölümü mezunlarının da alınabileceği" kaydedildi.

Kursa halen özel dershanelerde görev yapan "felsefe grubu öğretmenleri" ile "ölçme ve değerlendirme uzmanları" da başvurabilecek. Kursa başvurular, 21 Mayıs 2007 tarihine kadar bağlı bulunulan il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber