Erdoğan'ın 'nabız turu'nda sürpriz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2007 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı için görüşme turuna çıkıyor. Partilerle ve STK'larla görüşüp fikir alışverişinde bulunacak Erdoğan'ın ajandasında bir sürpriz var:

Başbakan Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili görüşmelere gelecek hafta başlayacak. Aday gösterilecek ismi, geniş bir istişare mekanizmasıyla belirleyecek olan Erdoğan, önce milletvekilleriyle ardından Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelecek. Kendisiyle ilgili kararı da müzakereler sonucunda açıklayacak.

Milletvekilleriyle yüz yüze görüşmeyi planlayan Erdoğan, Meclis Başkanı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile ayrıca istişare yapacak. Başbakan, muhalefetle görüşmek için de AK Parti yöneticilerini görevlendirecek. Ancak, son günlerde gerilimi tırmandırdığı gerekçesiyle CHP'ye kapılar kapatıldı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, istişare halkasına anamuhalefet partisini almayacaklarını açıkladı. Çelik, "CHP ile görüşme ihtimali bence sıfır. Katkı sağlamak isteyenlerle görüşülür, bu süreci sabote etmek isteyenlerle görüşülmez." dedi. AK Parti, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili istişareleri 10 Nisan'da yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısına kadar tamamlamayı hedefliyor.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber