İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

PTT'ye sadece sözlü sınavla personel alınmasına, Danıştay'dan iptal kararı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, PTT'nin sadece sözlü sınav puanıyla personel almasına imkan tanıyan 2015 tarihli yönetmelik düzenlemesini iptal etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Eylül 2017 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PTT'ye sadece sözlü sınavla personel alınmasına, Danıştay'dan iptal kararı

DANILTAY SADECE SÖZLÜ SINAVLA PERSONEL ALINMASINI İPTAL ETTİ

KESK'e bağlı Haber-Sen Sendikası'nın açtığı davada Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu personel alımıyla ilgili önemli bir karar aldı.

Danıştay İDDK, 2015 yılında yapılan düzenlemeyle, "yazılı ve/veya sözlü sınavla personel alınmasına" imkan sağlayan yönetmelik hükmünü, sadece sözlü sınavla personel alımına imkan verecek şekilde değiştiren 2015 tarihli yönetmelik değişikliği iptal etti.

PTT, YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ SONRASINDA 6 FARKLI İLAN YAYIMLANDI

PTT'nin 2015 yılında, en yüksek puanlı 4 katı adaya sadece sözlü sınav yapılmasını öngören düzenlemesi sonrasında, memurlar.net olarak tespitlerimize göre 6 farklı ilan metni yayınlanmış olup, bu ilanlarda toplam 6 bin 746 pozisyon yer almıştır. En son yayımlanan 2 bin 500 kişilik personel alımında süreç devam etmektedir.

İDARİ HİZMET SÖZLEŞMESİNE GEÇİŞE ZORLAYICI HÜKÜM DE İPTAL EDİLDİ

Posta ve Telgraf Şirketi Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmeliğin, 3 maddesi hakkında yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Y.D. kararı verilen düzenlemelerden birisi de, idari hizmet sözleşmesi imzalayan müdür yardımcısı, uzman, amir, teknik amir, teknik uzman ve istatistik kadrolarında çalışanların sınavsız olarak şube müdürü veya müdür pozisyonlarına atanmasına imkan sağlayan düzenleme oldu. Danıştay bu düzenlemenin, personeli idari hizmet sözleşmesini seçme yönünde zorlayıcı bir sonuç doğuracağını belirtti.

İŞTE KARAR METNİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber