Vücudunuzun ayarı kaçmasın

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 29 Mart 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Araştırmalar, insanın gün içindeki performansının ve vücut fonksiyonlarının saatten saate farklılık taşıdığını gösteriyor. İnsanın ruh ve fiziki hali günün değişik zamanlarında farklılıklar gösteriyor. İşte insan vücudunda her saat meydana gelen değişiklikler:

Saat 13.00 civarında gastrit asit miktarı, en yüksek seviyeye ulaşır. Öğle yemeğini yiyin veya yemeyin, bu saatlerde kendinizi yorgun hissedersiniz. Çünkü, organizmanın uykuya ihtiyacı vardır. 10 dakika süreyle hiçbir şey düşünmeyin ve gözlerinizi kapatarak rahatlayın. Bu ufak hileyle verimliliğinizi artırmış olursunuz.

Öğle saatlerinde vücudun elektrostatik yüklenmesi özellikle azdır. Saç iyi şekil alır. Kuaförden randevu almak için ideal bir saattir.

Sabır işteyen iş zamanı

15.00-16.00 saatleri arasında zihin açıklığı en üst düzeye gelir. Öğleden önceki süratli tempoya karşın bu saatte, sabır isteyen işler için zindesinizdir. Hafıza sabah saatlerinde olduğundan yüzde 10 oranında daha iyi çalışır. Ellerimizi en iyi şekilde 15 ile 16 saatleri arasında kullanırız.

Öğleden sonra vücudunuz hareket ister. Adale kuvveti, hareketliliği, dolaşım aktivitesi çok fazladır. Aynı zamanda ruh halinin kötü olduğu saatlerdir. Saat 16.00 civarlarında moral bozukluğu doruk noktasındadır. Saat 17.00'den sonra, moral düzelmeye başlar.

Saat 16.00-17.00 arası çelişkilerin üstesinden gelmek için en uygun saatlerdir. Ciğerler, en iyi bu saatlerde performans gösterir. El hünerleri, bu saatte en üst noktadadır. Kelimeleri kullanma becerisi de öyle. Ayrıca, bu saatlerde bilgisayarda daha hızlı yazılır.

Yemek ne zaman yenmeli?

Saat 17.00- 18.00 aralıkları akşam yemeği için uygun vakittir. Tat alma ve koku duyusu, bu saatte çok hassas olur. Bu sebeple de akşam yemeği için en iyi saattir. Fakat ölçüyü kaçırmamak gerekir. Çünkü, öğleden sonraki saatlerden beri alınan kaloriler enerjiden çok yağa dönüştürülür.

Akşam saatlerinde ise refleksler zayıflar, yalnızlık duygusu artar. Beyin, bu saatte uyku hormonu verir. Bu saatte yiyeceğiniz birşey hazmedilmeden midede kalır. Burada mayalanır ve mukozayı tahrip eder. Bağışıklık sistemi, en yüksek düzeyde çalışır. İnsan hayal kurma eğilimi gösterir.

23.00-01.30, dâhilik saatleridir. Gece geç yatanlar için, yeni bir şeyler üretmek ortalamanın üstündedir.

Depresyona yakalanmayın

Sabaha kadar tepki süresi büyük ölçüde yavaşlar, hassasiyet ve verimlilik azalır. Bu saatte uyanık kalan insan korkularla ve depresyonla karşı karşıya kalır. En iyi çare uyumaktır.

02.00-04.00, hata yapma saatidir. Gece çalışanların en çok hata yaptıkları saatlerdir. Görme yeteneği azalır.

04.00-05.00, trafik kazalarının en çok olduğu saatler. Ayrıca, tansiyonun en düşük olduğu saatlerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber